Hakkari Milletvekilinin soru önergesine Bakan Uraloğlu’ndan cevap

Hakkari Milletvekilinin soru önergesine Bakan Uraloğlu’ndan cevap

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hakkâri; Çukurca-Şırnak ve Yüksekova-Van karayolunda kaya devrilmelerinin önüne geçmek için proje çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi.

A+A-

HEDEP Milletvekili Öznur Bartın Hakkâri-Çukurca-Şırnak ve Yüksekova-Van karayolunda kaya düşmesi nedeniyle yaşanan sorunları ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi verdi . Önergeyi yanıtlayan Bakan Abdulkadir Uraloğlu Kaya devrilmelerinin önüne geçmek için proje çalışmaları tamamlanma aşamasında olduğu cevabını verdi.

Hakkâri-Van-Şırnak karayolunun bulunduğu bölgede yamaç eğimlerinin fazla olması nedeniyle kaya kütle hareketlerinin fazla olduğu dağların yamaçlarında yer alan kayaların her an düşmeye hazır görüntüsü sürücü ve yolcuları tedirgin ediyor. Karayolunda kaya düşme riski nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar korkuyla seyahat etmek zorunda kalıyor.  

Hakkari Milletvekili Bartın'ın soru önergesine verilen cevapta, kaya devrilmelerinin önüne geçmek için proje çalışmaları tamamlanma aşamasında olduğu ve söz konusu yolda trafik, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla karayolları ekiplerince yürütülen bakım-onarım çalışmaları 7 gün 24 saat esasına göre devam edildiği belirtildi.

Önergeye verilen cevabın devamında şu ifadelere yer verildi: “Van-Hakkâri-Şırnak Yolu 375 km uzunluğundadır. Güzergâh üzerindeki bazı kesimler, yapısı itibarıyla yarma şevinde bulunan kayaçlar olup, kütle bazlı tutunumu zayıf ve düşük dayanımlı kolay ayrışabilen kayaç türlerinden oluşmaktadır. Kaya devrilmelerinin önüne geçmek için proje çalışmaları tamamlanma aşamasındadır. En kısa sürede bariyer ve örgü sistemleri imalatlarına başlanacaktır. Kaya düşmelerinin olduğu veya olabilecek kesimler için gerekli işaretlemeler yapılarak sürücüler uyarılmakta, yatay ve düşey işaretlemelerde herhangi bir eksiklik bulunmamaktadır. Ayrıca söz konusu yolda trafik, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla karayolları ekiplerince yürütülen bakım-onarım çalışmaları 7 gün 24 saat esasına göre devam etmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.