Yüksekova'da Kadın futbolcular karlı zeminde şampiyonluğa hazırlanıyor

Yüksekova'da Kadın futbolcular karlı zeminde şampiyonluğa hazırlanıyor

Kadınlar Futbol 2’nci Ligi’nde mücadele eden Yüksekova Belediye Spor kadın futbol takımı, karlı zeminde çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

Kadınlar Futbol 2’nci Ligi’nde heyecan bu hafta başlarken, Yüksekova’yı temsil eden Belediye Spor kadın futbol takımı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 3 gündür kar yağışının etkili olduğu ilçede, futbolcular hava koşullarına rağmen antrenmanlarını aksatmıyor. Karlı zemin ve soğuk havaya aldırmadan azimle çalışan futbolcular, hedeflerine ulaşma yolunda taraftarlardan destek bekliyor.

Üst lige çıkmayı hedeflediklerini kaydeden kulüp antrenörü Bayram Yıldırım, “Yüksekova’nın şartları farklı oluyor. Kar üstünde antrenman yapmaya çalışıyoruz. Futbolcular sıkıntı çekiyor, kayıyorlar. Ona rağmen hepsi dinç ve ayakta durmaya çalışıyor” dedi.
Haftanın 5 günü çalıştıklarını vurgulayan Yıldırım, “Her bir futbolcunun ayrı bir azmi ve isteği var. Hepsi şampiyonluk havasında. İnşallah bu sene de şampiyon oluruz. Cumartesi günü ilk maçımıza çıkıyoruz. Tüm Yüksekova halkını maça davet ediyoruz. Kızlarımızı yalnız bırakmayalım. İlçenin tek kadın futbol takımı o yüzden hep beraber destek olmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlçede kadın futbol takımına bakış açışının olumlu olduğunu belirten Yıldırım, “Bu da bizi sevindiriyor. Takıma katılmak için talepler çoğalıyor. Takımın alt yapısı da mevcut. İnşallah onları da çekirdekten yetiştirip A takımına kazandırırız” şeklinde konuştu.
Başka takımlara futbolcu gönderdiklerini de hatırlatan Yıldırım, “Aynı şekilde futbol sayesinde üniversite okuyan öğrencilerimiz var. Bizim camiamız kadın futboluna açık. Gelmek isteyenler bize başvurabilir” sözlerini sarf etti.

Zorlu koşullarda çalıştıklarını belirten futbolcu Gülistan Duman ise, “Yazın problemimiz olmuyor ancak kışın çok zorlanıyoruz. Donuyoruz, sanki buzlu pistte oynuyoruz. Çok büyük hedeflerimiz var. Çok iyi bir takım kurduk. Arkadaşlarımız ile çok iyiyiz. Yeni transferlerimiz çok iyi. Hedefimiz şampiyonluk. Bu yüzden zeminimizin daha iyi olmasını istiyoruz. Şuan zorluk çektiğimiz tek konu zemin. Sakatlık oluyor, düşüp belimizi kırabiliyoruz. Yine de devam ediyoruz. Çünkü hedeflerimiz çok büyük” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.