Hakkari’de bir çocuğun çikolata çaldı diye market deposuna kapatıldığı iddia edildi

Hakkari’de bir çocuğun çikolata çaldı diye market deposuna kapatıldığı iddia edildi

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakkari’de bir çocuğun bir çikolata yüzünden market deposuna kilitlendiği iddiasında bulundu.

A+A-

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, marketten çikolata alan ve ismi açıklanmayan bir çocuğun market deposuna kapatıldığı iddiasında bulundu. Başkan Tekin sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı:

“Hakkari’de 3 harfli zincir marketlerden biri bu çocuğu bir çikolata için 2 saat boyunca depoya kapatmış. Sonra babasına haber veriyorlar. Babası markete gelince çocuğunun depoya kapatıldığını görüyor. 
Sizin o milyon dolarlarınızı o çocuğun tek bir tırnağına kurban ederiz. Bu zincir marketin yetkilileri babadan ve bu çocuktan özür dileyip, yaptıkları bu utanç davranışın farkına varmazlarsa, ismini açıklar, oradan alışveriş yapılmaması yönünde protesto kampanyaları başlatacağız.”

HAKKARİ BAROSU ve İHD KONUYA DAHİL OLDU 

Hakkari Barosu Çocuk Hakları Merkezi de konuya dahil oldu. Baroya ait çocuk hakları merkezinin sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı:
“Kamuoyuna yansıyan ve Hakkari’de bulunan zincir marketlerden birinde, bir çocuğu 2 saat boyunca depoya kapatmak suretiyle ve üstelik ağırlaştırıcı sebeplerle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu işleyen şahısların bu onur kırıcı eylemi; çocuğun toplumsal yaşamdaki fiziksel ve psikolojik sömürüsünü içeren bir tehdit niteliğindedir. Çocuğun üstün yararı gereğince ilgili fotoğrafın yayınlanmaması gerektiğini belirtmekle sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

İHD Hakkari şubesi ise şu paylaşımı yaptı: "BM Çocuk Hakları Sözleşmesi Madde 37: Çocuklar hiçbir şekilde insanlık dışı yöntemlerle ya da aşağılanarak cezalandırılamaz.

Söz konusu insanlık dışı muameleye karşı bütün hukuki sürecin takipçisi olacağız."/Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.