Hakkari'de Cumhuriyet'in 100. Yılına dair etkinlik düzenlendi

Hakkari'de Cumhuriyet'in 100. Yılına dair etkinlik düzenlendi

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda, Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında, “Öğretmen Buluşmaları" düzenlendi.

A+A-

Hakkari Öğretmen evinde düzenlenen programda, yeni eğitim- öğretim döneminde, Hakkari’ye atanan aday öğretmenler onuruna, akşam yemeği verildi.

Programa; Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Vali Yardımcıları;  Furkan Berber, Buğra Karadağ, Tayyar Emre Mahmutoğlu,  İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kurum yöneticileri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş ve basın temsilcileri, kurum, okul müdürleri ve Hakkari’ye yeni atanan aday öğretmenler katıldı.

 İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, tüm aday öğretmenlere hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, şu ifadelerde bulundu; ''Eğitimin asli unsuru öğretmenlerimizdir ve inşallah, Türkiye’mizin İkinci Yüzyılını da öğretmenlerimizle birlikte inşa edeceğiz, Bizim kültürümüz, bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum, cümlesini şiar edinir. Bizler, tutum ve davranışlarımızla, bakışlarımızdaki ifademizle yavrularımıza, kendilerinin ne kadar değerli olduklarını hissettiremezsek, onları hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetiştirmemiz de mümkün olamayacaktır. Bizim mesleğimiz, sadece gelir elde etme ve sadece hayatımızı idame ettirebileceğimiz bir işin çok çok ötesindedir.' şeklinde konuştu.

Akabinde öğretmenlere hitap eden Vali Ali Çelik, Ülkemizin birliği ve dirliğinin en önemli unsuru, eğitim ordusudur. Hepimizin dünyasında, mayasında sizlerin bir parçası var dedi.

Çelik, konuşmasının devamında, "Bizler, sizlerin limanlarına sığınarak kendimizi koruduk, kendimize yol bulduk, rota çizdik. Bu liman, bazen büyük fedakârlıklarla şehit edilen Şenay öğretmenin limanı oldu. Bazen bu liman, şehit edilen Şefik öğretmen, bazen Necmettin öğretmen oldu. Sizler de Hakkari’deki yavrularımıza, pozitif bilimin ışığında, azim, kararlılık ve iradenizle birer liman, birer ışık olacaksınız. Hakkari, güzel ama zor bir şehir, daha da güzelleştirmek ve geliştirmek için sizlerle beraber gayret göstereceğiz. Öncelik eğitimde olmak üzere ilimizin güzel bir seviyeye ulaşmasında, çok değerli emeklerinizin olacağına yürekten inanıyorum. Bu ulvi görevinizi yerine getirirken, her türlü talebinizde, bizler de yanınızda olacağız. İlimizde, iyiliği büyütelim ve iyilik biriktirelim. Rabbim, güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Sizlere, başarılar diliyorum.” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.