Hakkari'ye 10 milyonluk baz istasyonu kuruldu

Hakkari'ye 10 milyonluk baz istasyonu kuruldu

Türk Telekom Merkeze Bağlı Işık köyünde 10 milyon lira değerinde baz istasyonu kurdu. Vali ve belediye başkan vekili Ali Çelik'in açılışı yaptığı Baz istasyonun devreye girmesi halinde 15 köy ve 15 mezra internete kavuşacak.

A+A-

Türk Telekom, 'Sadece merkeze değil herkese’ hizmet anlayışıyla Hakkari'de 15 köy ile bu köylere bağlı 15 mezraya hizmet verecek olan baz istasyonu kurdu. Yaklaşık 10 milyon lira değerindeki baz istasyonu için merkeze bağlı Işık Köyünde açılış töreni düzenlendi.

Törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Ak Parti İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya, Türk Telekom Hakkari Başmüdürü Adem Çatal ile Işık köyü Muhtarı Fahri Demirer ile köy sakinleri katıldı. 

Türk Telekom İl Müdürü Adem Çatal bölgede kurdukları istasyon hakkında Vali Ali Çelik'i bilgilendirdi. 

Açılışta kısa bir açıklama yapan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Hakkari'nin köyleri için hayırlı bir hizmet için bir araya geldiklerini söyledi. 

 Çelik, "Vatandaşa hizmet sağlayacak başta iletişim olanaklarını geliştirecek hizmetlere devam ediyoruz. Bu kapsamda köylerde kesintisiz internet ve iletişim sağlayacak baz istasyonu Türk Telekom tarafından yapıldı. Şuanda faaliyete girdi. Yaklaşık 15'e yakın köyümüz, başta Aksu, Işık, Pınarca, Akkuş, Geçitli, Kamışlı, Cevizdibi, Kaval olmak üzere oralarda yaşanan  iletişim şebeke kayıplarını ortadan kaldıracak ve sağlıklı bir iletişim, internet altyapısını geliştirecek bir baz istasyonunu hep beraber devreye almış olacağız." dedi.

Işık Köyü Muhtarı Fahri Demirel de köylerine bu hizmetin getirilmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.