Hava destekli operasyon başlatıldı

Hava destekli operasyon başlatıldı

Bitlis’in Tatvan ilçesi kırsalında, hava destekli operasyonların başlatılması üzerine yurttaşlar, çatışma bölgesine gitti.

A+A-

Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalına hava destekli operasyon başlatıldı. Tatvan'dan havalanan helikopterlerle Tatvan'ın Tokaçlı köyü yakınlarındaki dağlık alan ablukaya alınırken, bazı alanlar helikopterler tarafından taranarak bombalanıyor.

Yapılan hava destekli operasyonlar Tokaçlı köyünden izlenebilirken, helikopterlerce bombalanan alanlardan şiddetli patlama sesi ve dumanların yükseldiği gözlemlendi.

HDP'LİLER CANLI KALKAN OLMAK İÇİN OPERASYON BÖLGESİNE GİTTİ

Operasyonların bugün de devam ettiği belirtilirken, bölgede askeri operasyonların başlatıldığını öğrenen HDP Bitlis ve Tatvan HDP il ve ilçe örgütleri canlı kalkan olmak için bölgeye gitti.

HDP Bitlis Milletvekili Mızgin Irgat ve Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik HDP ekibi bölgede bir süre incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemelerin ardından operasyonların yapıldığı kırsala doğru ilerleyen kalabalık, bölgede canlı kalkan eylemi başlattı.

Öte yandan Tatvan kırsalında başlatılan operasyonlarla ilgili henüz herhangi resmi bir açıklama yapılmadı./ajanslar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.