HDP'li dört belediye eşbaşkanına gözaltı

HDP'li dört belediye eşbaşkanına gözaltı

Siirt, Baykan ile Kurtalan belediyelerinde HDP'li eşbaşkanlar gözaltına alınarak yerlerine kayyum atandı. Iğdır Belediyesi Eşbaşı Yaşar Akkuş gözaltına alındı.

A+A-

 Iğdır ve Siirt il belediyeleri ile Iğdır'a bağlı Altınova, Siirt'e bağlı Baykan, Kurtalan ilçelerinin HDP'li belediye eşbaşkanları gözaltına alındı. Bu belediyelere kayyum atandı.

Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Helen Işık ile Peymandara Turhan, Baykan Belediye Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ile Özden Gülmez, Kurtalan Belediye Eşbaşkanları Baran Akgül ile Esmer Baran bu sabah görevden alındı. Yerlerine Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç ve Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın'ın kayyım olarak atandığı açıklandı.

Kayyum atamasının ardından Berivan Helen Işık, Ramazan Sarsılmaz ve Baran Akgül polis tarafından evlerinde gözaltına alındı.

IĞDIR'DA DA GÖZALTI 

HDP'li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş da hakkında yürütülen bir soruşturma gerekçesiyle gözaltına alındı.

HDP'NİN 45 BELEDİYESİNE KAYYUM ATANDI 

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin ardından HDP'nin şu ana kadar 45 belediyesine kayyum atandı. 21 belediye eşbaşkanı cezaevinde. HDP'nin kalan belediye sayısı ise 12.(Gazete Duvar)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.