HDP'li eski Siirt milletvekili Kadri Yıldırım yaşamını yitirdi

HDP'li eski Siirt milletvekili Kadri Yıldırım yaşamını yitirdi

Beyin kanaması geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan ve 4 gün boyunca yoğun bakımda uyutulan Eski HDP milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım vefat etti.

A+A-

Eski HDP milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım, 23 Mart'ta beyin kanaması geçirdi. Diyarbakır'daki özel bir hastanede tedavi gören Yıldırım, vefat etti. Yıldırım, 2015 yılında HDP'den Siirt milletvekili seçilmişti.

Yıldırım'ın kitaplarının yayınlandığı Avesta Yayınları'ndan yapılan açıklamada da "Bütün hayatını Kürt çalışmalarına adayan Kadri Yıldırım sonsuzluğa yürüdü. Çok üzgünüz" denildi. 

Kadri Yıldırım’ın cenazesi yarın öğlen namazını müteakip Yeniköy Camisi’nde kılınacak. Yıldırım'ın cenazesi Yeniköy Mezarlığı'na defnedilecek.

BABACAN'DAN KÜRTÇE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın vefatının ardından, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da taziye mesajı yayınladı. Babacan sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: "Mardin Artuklu Üniversitesi’nde ’Yaşayan Diller Enstitüsü’nün kurulmasına öncülük ederek, bu toprakların kadim dillerinden Kürtçe’nin yaşamasına değerli bir katkı sunan Prof. Dr. Kadri Yıldırım’a Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Xwedê rehma xwe lê bike." 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.