Hindistan'da vaka sayısı Brezilya'yı geçti

Hindistan'da vaka sayısı Brezilya'yı geçti

Küresel bir rekorun kırıldığı Hindistan, en çok korona vakası görülen ülkeler sıralamasında Brezilya'yı geçerek ikinci oldu. Yeni vaka sayısının iki gün üst üste 90 bini geçtiği ülkede toplam vaka sayısı 4 milyon 204 bini 600'ü aştı.

A+A-

Korona virüsünü hızla yayıldığı Hindistan, ikinci gün üst üste 90 binin üzerinde hasta bildirerek en çok korona vakası görülen ülkeler sıralamasında Brezilya'yı geçti. 4 milyon 204 bin 613 kişinin enfekte olduğu ülkede, toplam vaka sayısı Brezilya'yı geride bırakarak dünya sıralamasında ikinci oldu.

Son 24 saat içinde Hindistan'da 90 bin 82 Covid-19 vakası kaydedildi. Korona virüsü nedeniyle ölü sayısı 71 bin 642'ye, vaka sayısı 4 milyon 204 bin 613'e yükseldi. Uzmanlar, başkent Yeni Delhi ve Mumbai başta olmak üzere hem büyük şehirlerde hem de sağlık hizmetlerine sınırlı erişimin olduğu kırsal bölgelerde vakaların hızla arttığını aktardı.

Beş aylık bir aranın ardından Yeni Delhi'de tren seferleri yeniden başlatıldı. Toplu taşımanın yanı sıra başkentte barlar da dahil olmak üzere birkaç kamusal alanın çarşamba günüden itibaren açılacağı aktarıldı. Salgın nedeniyle altı aydı tren seferlerinin yapılamadığı Ahmedabad kentinde, kuzeydeki Lucknow kentinde ve diğer birkaç yerde de seferler kısmı olarak başlatıldı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.