Hindistan'dan Türkiye'ye protesto

Hindistan'dan Türkiye'ye protesto

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Pakistan ziyaretinde Keşmir politikası nedeniyle eleştirdiği Hindistan, Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ı Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Pakistan ziyaretinde Keşmir'le ilgili açıklamalarına öfkelenen Hindistan'dan yeni bir adım geldi. Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın, Erdoğan'ın sözleri nedeniyle Hindistan Dışişleri'ne çağrıldığı belirtildi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz hafta da, Erdoğan'ın sözleri hakkında “Hindistan, kendisinin ayrılmaz ve devredilemez bir parçası olan Cammu Keşmir'e yapılan tüm atıfları reddediyor. Türkiye yönetimini Hindistan'ın içişlerine müdahale etmemeye, ayrıca Pakistan'dan Hindistan'a ve bölgeye yönelen ciddi terör tehdidi de dahil olmak üzere, gerçeklerle ilgili doğru bir anlayış geliştirmeye çağırıyoruz” açıklaması yapmıştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan Pakistan ziyaretinde “Dün Çanakkale, bugün Keşmir, hiçbir farkı yok” diyerek Hindistan'ı Keşmir'de Pakistan'a karşı tek taraflı adımlar atmakla suçlamıştı. Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: “Keşmirli kardeşlerimizin on yıllardır çektiği sıkıntıların son dönemde atılan tek taraflı adımlarla daha da ağırlaştığını görüyoruz. Mevcut durumu kötüleştiren, Keşmirlilerin özgürlüklerini ve kazanılmış haklarını elinden alan bir tutumun kimseye faydası yoktur. Keşmir sorunu, çatışma veya baskıyla değil, ancak adalet ve hakkaniyet temelinde çözülebilir. Böyle bir çözüm tüm tarafların menfaatlerine hizmet edecektir. Türkiye, Keşmir meselesinde adaletin, barışın, diyalog yoluyla çözümün yanında yer almayı sürdürecektir.”

Türkiye ile Hindistan arasında geçtiğimiz sene de Keşmir nedeniyle gerilim yaşanmıştı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Erdoğan'ın BM Genel Kurulu konuşmasında Keşmir'le ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle Ankara ziyaretini iptal etmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.