İngiltere mutasyonu en az yüzde 30 daha öldürücü

İngiltere mutasyonu en az yüzde 30 daha öldürücü

Korona virüsünün ilk olarak İngiltere'de ortaya çıkan varyantının hem daha bulaşıcı, hem daha öldürücü olduğu saptandı.

A+A-

Korona virüsünün İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış türünün, ilk virüse göre daha bulaşıcı ve daha öldürücü olduğu tespit edildi. İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, İngiliz varyantı ilk virüsten yüzde 30 ila yüzde 100 arasında daha öldürücü. B.1.1.7 adı verilen varyantın, önceki virüslere göre yüzde 40 ila yüzde 70 oranında da daha bulaşıcı olduğu saptandı.

British Medical Journal dergisinde yayımlanan araştırmada, İngiltere'de B.1.1.7 varyantı ile enfekte olup ölen kişiler ile ilk virüse yakalananlar arasındaki ölüm oranları karşılaştırıldı. Araştırmacılar, 54 bin 906 Covid-19 hastasının arasında İngiliz varyantının 227 ölüme, başka varyantların ise aynı sayıda hasta arasında 141 ölüme yol açtığını saptadı.

Araştırma ekibinin eş başkanlarından olan Exeter Üniversitesi öğretim üyesi Robert Challen, "Daha hızlı yayılma becerisi ile birlikte düşünüldüğünde, bu durum B.1.1.7'yi ciddiye alınması gereken bir tehdit haline getiriyor" dedi.

İlk olarak Eylül 2020'de İngiltere'de görülen B.1.1.7 varyantının genetik kodlarında 23 mutasyon bulunuyor. Bu mutasyonların bazılarının, virüsü daha kolay yayılabilir hale getirdiği belirtiliyor. Varyant eylülden bu yana, seyahat kısıtlamalarına rağmen 100'den fazla ülkeye yayıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.