Irak'ta Şii lider Sadr destekçileri yine meclis binasını bastı

Irak'ta Şii lider Sadr destekçileri yine meclis binasını bastı

Koordinasyon Çerçevesi’nin Muhammed Şiya Sudani’yi başbakan adayı göstermesini protesto eden Mukteda Sadr destekçileri, yeniden Yeşil Bölge’deki meclis binasına girdi.

A+A-

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr destekçileri, bugün Tahrir Meydanı’nda toplanarak protesto gösterilerinde bulunuyor. Protesto sırasında bir grup, beton bariyerleri aşarak hükümet binaları ve diplomatik misyonların bulunduğu Yeşil Bölge'ye girip, meclis binasını bastı. İran destekli Şii siyasi çatı kuruluş Koordinasyon Çerçevesi’nin başbakan adayı Muhammed Şiya Sudani’yi protesto eden Sadr yanlıları, geçtiğimiz günlerde de meclis binasına girmişti. 

KAZIMİ'DEN 'BARIŞÇIL EYLEM' ÇAĞRISI

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ise süren protestolara ilişkin açıklama yaptı. Rudaw'ın aktardığına göre Kazımi açıklamasında, Irak güvenlik güçlerinden protestocuları ve hükümet kurumlarını korumalarını isterken protestoculardan da eylemlerini 'barış içinde' sürdürmeleri talebinde bulundu.

Sadr destekçileri, dün Şii siyasi ve dini liderlerden Ammar el-Hekim’in başkanı olduğu Ulusal Hikmet Akımı’nın parti binalarını basarak kapılarına kilit vurmuştu. Sadr yanlıları, iki gün önce de Sudani’yi protesto etmek amacıyla yaptığı gösteriler sırasında Yeşil Bölge’yi basarak meclis binasına girmişti. (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.