İstanbul’dan Yüksekova’ya 300 kitap

İstanbul’dan Yüksekova’ya 300 kitap

İstanbul’da faaliyet gösteren bir platformun çabaları sonucu toplanan 300 kitap, Yüksekova Gazi İlk ve Orta Okulu öğrencilerine dağıtılırken, 1 yazı tahtası ve 1 dolap da okuldaki bir sınıfa yerleştirildi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

İstanbul'da faaliyet gösteren Ayla Şimşek Gençlik Derneği Kurulu Başkanı Dila Ağırbaş, Yüksekova'daki öğrenciler için kitap toplama kampanyası başlattı. Sosyal medya üzerinden yürütülen kampanya kapsamında toplanan 300 kitap, 1 yazı tahtası ve 1 dolap, Yüksekova'ya gönderildi.

Burada girişimci gençler tarafından teslim alınan malzemeler, Yüksekova Gazi İlk ve Ortaokulu'na götürüldü. Dolap ve yazı tahtası bir sınıfa konulurken, 300 kitap da öğrencilere dağıtıldı.

Sosyal medya üzerinden kampanya başlatıldığını kaydeden genç girişimci Şilan Orbay, “Kitaplar Dila Ağırbaş tarafından toplandı. Kuzeninden duyup bize haber verdi. İnstagramda link oluşturduk. Bu şekilde kitaplar toplandı. İstanbul'da çevremiz olsun, Gençlik Platformu olsun bize çok destekçi oldular. Elbette ki bizim gelişmemiz ve yükselmemiz için, çocuklarımızın  öğrencilerimizin biliçsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemek ve onlara bu konuda rol model olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Genç girişimci Orbay, "Bir marangoz yanlış yaptığı hatayı düzeltebilir, veya bir mühendis. Ama çocuklarımız üzerinde oluşan yanlışları düzeltmemiz maalesef çok zor. İşte tam da bu anlamda ovamızda yaşanan kötü olaylardan etkilenen minik kalplerimizin yanında olduk. Toplanan kitaplar için Dila Ağırbaş'a çok teşekkür ediyorum. Bize çok destekçi oldu. Nakliyat için bize destek olan iş adamına da teşekkür ediyorum” dedi.

Kitap alan öğrenciler ise katkıları geçen herkese teşekkür etti.


Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.