Katliamda aynı aileden 6 kişi yaşamını yitirdi

Katliamda aynı aileden 6 kişi yaşamını yitirdi

Ankara'daki barış mitingine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin isimlerinin netleşmesi ile birlikte katliamın acı tablosu da gün yüzüne çıkmaya başladı. Alanya'dan mitinge katılan aynı aileden 6 kişi katliamda yaşamını yitirdi

A+A-

Ankara katliamının ardından cenazelerini teşhis edebilen aileler, yaşamını yitiren yakınlarını memleketlerinde uğurlarken, diğer yandan Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen aileler ise kimlik tespitinin sonuçlanması için bekleyişini sürdürüyor.

Alanya'dan mitinge katılan 6 barış şehidinin aynı aileden olduğu ortaya çıktı. 6 barış şehidinden 4'ünün cenazeleri ailelerine teslim edilirken, 2 barış şehidinin ise DNA sonuçları bekleniyor. Teyfik Dalgıç, Sevim Şilik, Nurullah Erdoğan, Emrullah Erdoğan, Filiz Batur ve Bedriye Batur aynı aileden. Filiz Batur ve Bedriye Batur'un DNA testi sonuçlarının kesinleşmesinin ardından aileleri tarafından cenazeleri teslim alınacak.

Dalgıç, Şilik, ve Erdoğan'ın cenazeleri Alanya'ya götürülüp toprağa verilirken, Batur kardeşlerin cenazeleri ise ATK'den teslim alındıktan sonra Alanya'da toprağa verilecek.

Katliamda yaşamını yitiren 6 barış şehidi aslen Siirt'in Eruh ilçesine kayıtlı. Bunun yanında katliamda yaşamını yitiren ve aslen Siirtli olan 23 barış şehidi bulunuyor. Siirtli barış şehitlerinin cenazelerinin bir kısmı Adana'da, bir kısmı İstanbul'da ve bir kısmı ise Siirt'te son yolculuğuna uğurlandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.