4 merkezde operasyon: 19 gözaltı

4 merkezde operasyon: 19 gözaltı

Erzurum, Muş, Van ve Urfa'da düzenlenen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde özel hareket timlerince sabah saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı olarak baskın gerçekleştirildi. Baskınlarda HDP İlçe Eşbaşkanı Halit Kapo ve DBP İlçe Eşbaşkanı Necati Yazıcı ile Selhan Yazıcı, Özcan Yazıcı, Köksal Kırmacı, Selamettin Helvacı, Fevzi Karataş, Ali Rıza Aras, Orhan Güven ve Savaş Dalı gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi hakkında bilgi edinilemezken, 10 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

İlçede gözaltı operasyonlarının devam ettiği bildirildi. 

Malazgirt'te 1 gözaltı

Muş'un Malazgirt ilçesinde ise, Mengüçgazi Mahallesi'nde bir eve baskın düzenleyen polis ve özel hareket timleri, DBP çalışanı Melek Boğan'ı, evini didik didik aradıktan sonra gözaltına aldı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Boğan, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Eğitim Sen Temsilcisi de gözaltında 

Van Erciş'te de özyönetim ilanının ardından polisin başlattığı ev baskınları ve gözaltılar devam ediyor. Polisler Eğitim Sen Erciş Temsilcisi İlhami Tekin'in evine baskın düzenledi. Aramanın ardından gözaltına alınan Tekin, Erciş Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Ceylanpınar'da HDP'nin 7 sandık görevlisi gözaltına alındı 

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinin kırsal mahallelerinde sabah saatlerinde jandarma tarafından yapılan eş zamanlı baskınlarda HDP'nin 1 Kasım seçimleri için görevlendirdiği 7 sandık görevlisi gözaltına alındı. İlçeye bağlı Muratlı (Xirbe Cehş) Mahallesi'nde Ferman İnanç, Lebbana (Düzova) Mahallesi'nde Halil Kahraman, Xirbe Sûf (Işıklar) Mahallesi'nde Aydın İnci, Enver Emen, Humera Jorin (Yukarı Doruklu) Mahallesi'nde Mahmut Dağtekin ve Ayn Saraç (Saraççeşme) Mahallesi'nde ise, Fesih Say ve Faysal Sarıgül isimli yurttaşlar gözaltına alındı. 

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen yurttaşlar, İlçe Jandarma Karakolu'na götürülürken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.