Kitap Kafe'ye Yüksekovalı gençlerden yoğun ilgi

Kitap Kafe'ye Yüksekovalı gençlerden yoğun ilgi

Yüksekova Belediyesi Avaşin parkında kurulan 'Kitap Kafe' de gençler, boş zamanlarını sınavlara hazırlanarak, ders çalışarak, kitap okuyarak ve sosyal aktivitelere katılarak değerlendirme imkânı buluyor.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanlığının kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla, başlattığı proje kapsamında kurulan Kitap Kafe'de, ortalama günde 50'den fazla öğrenci yararlanıyor.

Öğrencilere rahat çalışma ortamı sunmak amacıyla dizayn edilen Kitap Kafe, 7 gün 24 saat açık olup, gençlerin yeni arkadaşlıklar edinerek sosyalleşmeleri imkânı sağlıyor.

Kitap Kafe'de okuma alışkanlığının sürekli hale gelmesi amacıyla ödünç kitap alma imkânı sunulurken, çalışma esnasında çay ve kahve ikramı da yapılıyor.

 

25755

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, ilçedeki gençlerin ve öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve geleceğe yönelik hayallerini gerçekleştirebilmeleri için her türlü desteği verdiklerini söyledi.

"Bizim derdimiz gençler. Gençlerimiz ve çocuklarımızın daha iyi eğitim alması için uğraşıyoruz." diyen Kaşıkçı, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerin iyi bir eğitim alması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaşıkçı: "Çocuklarımız orada 7 gün 24 saat kitaplarını okuyor, derslerine çalışabiliyor. Sıcak bir ortamda üniversiteye ve liselere hazırlanacakları ya da kitap okuyabilecekleri güzel bir ortama kavuştular. Biz gençlerimizin ve çocuklarımızın yanındayız. Yeter ki onlar talep etsin ve istesinler. Biz o hizmetleri sunacağız. Şu anda okuyan ya da mezun olanlara 'Ben şurada okuyorum, bana destek' diyene kapımız sonuna kadar açık. Bundan sonra da hem belediye hem de kaymakamlık olarak devletin imkânlarını gençlerimizin eğitimi için sunmaya devam edeceğiz." dedi.

Gençler ise Kitap Kafe'nin kendilerine sunmuş olduğu imkânlardan memnuniyetlerini dile getirerek tüm yetkililere teşekkür ettiler

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.