Meclise girdiğimizde soysuzlar kaçacak yer bulamayacak

Meclise girdiğimizde soysuzlar kaçacak yer bulamayacak

Tekirdağ ve Kırklareli'nden HDP'nin Çerkez, Kürt, Pomak, Laz ve Türk milletvekili adaylarının katıldığı Çorlu mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, AKP'nin halkların iradesi olan HDP'nin meclise girmesinden kor

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ mitingini Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledi. Her yaştan binlerce kişinin katıldığı mitinge özellikle kadın ve gençlerin ilgisi ise dikkat çekti. HDP bayraklarıyla donatılan miting alanını dolduran binlerce kişi miting boyunca hep bir ağızdan, "Biz'ler meclise", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarını attı. 

Binlerin coşkulu halaylarıyla başlayan mitingde, Tekirdağ ve Kırklareli'nden HDP'nin Çerkez, Kürt, Pomak, Laz, Türk halklarından HDP milletvekili adayları kürsüye çıkarak halkı selamladı. İlk olarak konuşan HDP Kırklareli Milletvekili Adayı Nilüfer Ataman, alanı dolduran kadınların Anneler Günü'nü kutladı. Ataman, "Annelerin ağlamadığı, artık çocuklarını kaybetmediği, demokrasi ve barışın sağlandığı özgür günlerde anneler günümüzü kutlayacağız, buna inanıyorum" dedi.

Ardından HDP'nin Tekirdağ Milletvekili Adayı Erdal Avcı konuştu. Avcı, Berkin Elvan, Özgecan Aslan, Ceylan Önkol ile Gezi ve Kobanê'de yaşamını yitirenlerin anneleri başta olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak konuşmaya başladı. Avcı, "Bizler vahşi kapitalizme dur diyeceğiz. AKP, ve Cumhurbaşkanı'nın tehlikeli planını boşa çıkaracağız. Müzakere sürecini sonuçlandırarak asker ve gerilla annelerinin 8 Haziran'da daha huzurlu uyanmasını sağlayacağız" diye konuştu. Seçim barajına da değinen Avcı, "Birlik olursak onları sandığa gömeriz" ifadelerini kullandı. 

'Zenginin padişah fakirin daha da fakir olduğu düzeni değiştereceğiz'

Avcı'nın ardından Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ alkış ve zılgıtlar eşliğinde konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktı. "Bu onur ve emeğin buluşmasıdır" diye konuşmasına başlayan Yüksekdağ, emeğin ve bereketin toprağında yaşamın kurulduğunu söyledi. Trakya bölgesinde halkın soluduğu havanın zehire, beslendiği toprağın kuraklığa mahkum edildiğini söyleyen Yüksekdağ, AKP'nin çevreyi yok eden politikalarını eleştirdi. Yüksekdağ, "Yaşamın, doğanın ve çocuklarımızın geleceğini bu siyasi iktidarın kar hırsı için yok etmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. AKP'nin halkların kalkınma ve adalet isteğini sömürdüğünü söyleyen Yüksekdağ, şöyle devam etti: "3 yılda yeni zenginler türettiler. AKP utanmaz bir sınıf yarattı. El ele gelir dağılımı adaletsizliğini büyüttüler. Zenginin daha zengin sultan, padişah olduğunu fakirin daha fakir olduğu bu düzeni bizler değiştireceğiz. Sadece ekonomide değil, siyasette de adaleti sağlayacağız." 

'Adalet yerini bulmadı'

12 Eylül askeri darbesinin mimarı darbeci Kenan Evren'in yaşamını yitirdiğini hatırlatan Yüksekdağ, "Ne yazık ki darbeci general elinde on binlerce insanın kanı olan, işkencelerin sorumlusu olan general hesapsız çekip gitti. Adalet yerini bulmadı. AKP bu adaletsizliği dayatırken bugünün yarını olduğunu unutmasın" ifadelerini kullandı. Yüksekdağ, "7 Haziran'da HDP sandıktan güçlü çıktığında bizden gasp ettiği koltukları söke söke alacağız, adaleti inşa edeceğiz. Hesabı sorulmadık katliam kalmayacak. İlk önce de Roboski katliamının hesabını soracağız" dedi. 

'AKP Meclis'e girmemizden korkuyor'

AKP'nin halkların iradesi olan HDP'nin meclise girmesinden korktuğunu vurgulayan Yüksekdağ, "Çünkü biz meclise girdiğimizde yalancılar, hırsızlar, soysuzlar kaçacak yer bulamayacak. Halkımızın bu özlemini yerine getireceğiz" diye konuştu. Yüksekdağ konuşmasına şöyle devam etti : "Kürde Türk olmayı, Alevi'ye Sünni olmayı, kadına erkek gibi yaşamayı dayatamazsınız. HDP, yani bizler tüm farklılığımızla eşitlik hukuk etrafında bir arada olabileceğimizi gösterdik. Geleceğimiz de bunun üzerinden olacak. Bu tarihi biz yazıyoruz. Onların bugüne kadar bizim adımıza yazdıkları tarihi reddediyoruz. Bizim tarihimizde halklar eşit ve bir arada yaşayacak. Hile yok, yalan yok."

7 Haziran'da 12 Eylül'den kalma barajı yıkacaklarını ve müzakere sürecini de onurlu barışla sonlandıracaklarını belirten Yüksekdağ, "Halkların iradesi ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çabasıyla bugüne getirilen çözüm sürecini de sonuçlandıracağız" diyerek HDP'nin barış ve çözümü iradesini vurguladı. Türkiye halklarının artık barış ve özgürlüğü çok iyi bildiğini vurgulayan Yüksekdağ, "Biz daha çoğalacağız. Biz büyüdükçe onlar çürüyecek. Gerilla ve askerin kanından beslenenler yok olacak. Bu yolu hep birlikte yürüyeceğiz, kazanacağız. Yeni yaşamın birlikte kuracağız" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yüksekdağ konuşmanın ardından annelerle birlikte alandaki kadınlara gül dağıttı.bstanuce

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.