Meral Akşener’e Erdoğan’dan telefon

Meral Akşener’e Erdoğan’dan telefon

umhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, MHP milletvekili Meral Akşener’i telefonla arayarak, kaset tartışmalarından dolayı üzüntülerini dile getirdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener'i telefonla arayarak, kaset tartışmalarından dolayı derin üzüntü duyduklarını belirttiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Van Valiliği ziyaretleri esnasında Akşener'i telefonla aradı.

Akşener'e, kaset tartışmalarından dolayı derin üzüntü duyduklarını belirten Erdoğan çifti, karalamalara asla itibar edilmemesi gerektiğini ve bu tür bir şeyi asla kabul edemeyeceklerini vurgulayarak, Akşener'e desteklerini dile getirdiler.

Ne olmuştu?

Gazeteci Latif Erdoğan, A Haber'de Cemil Barlas'ın programında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener için “Paralelcilerin elinde bir kadın için hiç de yakışmayacak kasetler var” demişti.

Tepkiler üzerine Twitter'dan yaptığı iddia konusu kasetin montaj olduğunu ve kaseti kendisine izletmek isteyen kişinin adını savcılıkta verebileceğini söylemişti. Ardından sabah.com.tr'ye konuşan Erdoğan, bu iddiayı Meral Akşener'i uyarmak için duyurduğunu ve “aslında Akşener'e iyilik yaptığını” öne sürmüştü.

Meral Akşener, ortaya atılan kaset iddiaları ilgili olarak mahkemeye şikayette bulunduğunu ve RTÜK'e müracaat etiğini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 12 Mayıs'ta İstanbul Aksaray'da düzenlenen mitingde Akşener'e kadın kimliğinden dolayı yönelen saldırıları eleştirerek “Meral Akşener'e dönük, kadın kimliğini de hedef alan ahlaksızca bir kampanya başlatmak istediler. Tarzları çirkinlik dışında bir şey değil. Dikkat edin, bunu kimler yapıyor. Halkın parasını çalıp yerken domuz gibi şişenler bunu yapıyor” dedi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, davaya müdahil olacaklarını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise “Akşener'e yapılan bu iftirayı reddediyorum” diyerek eleştirmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Akşener'in kadın kimliğine yönelik saldırıya ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iki soru önergesi verdi./İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.