Meteoroloji açıkladı: Yılbaşında kar yağacak mı?

Meteoroloji açıkladı: Yılbaşında kar yağacak mı?

Yeni yıla girmeye sayılı günler kala hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Yılbaşı gecesi için kar bekleyenlere ise iyi haber yok.

A+A-

Bugün Marmara, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu için fırtına uyarısı yapılırken Meteoroloji, Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt için kuvvetli yağışa karşı önlem alınmasını istedi.

İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da ise kar yağışının etkili olması bekleniyor. 

Geçtiğimiz hafta boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin 2-3 derece üzerinde seyrederken yeni hafta da da açık ve yağışsız havanın etkili olması bekleniyor 

YENİ HAFTADA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı haftalık tahmine göre, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor, ancak ülkenin batısında hafta genelinde yerel yağışlar dışında yağış beklenmiyor.

Peki yılbaşı gecesi hava durumu nasıl olacak?

Yeni haftanın ilk gününde, 25 Aralık Pazartesi günü sabah saatlerinde sis ve pus, Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'da ise kar yağışı bekleniyor.

26 Aralık Salı günü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kar yağışının etkisini göstermeye başlaması bekleniyor. Diğer bölgeler yine yağışsız ve parçalı bulutlu.

27 Aralık Çarşamba yerel yağışlar dışında ülke genelinde kar ve yağmur beklenmezken sıcaklıklar da mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

28 Aralık Perşembe günü, Doğu Karadeniz'de sağanak yağmur beklenirken diğer bölgelerde hava durumunun az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. 

Yeni haftanın son günü ve yeni yıla geri sayımın başladığı 29 Aralık Cuma günü de ülke genelinde yağışsız ve açık bir havanın hakim olması bekleniyor.

Hafta sonu Ege kıyılarında sağanak yağışların etkili olması beklenirken yeni yılda kar bekleyenler için Meteoroloji'den iyi haber yok. Ülke genelinde yılbaşı gecesinde kar ya da yağmur beklentisi yok.

YAĞMUR BİLE YOK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de yılbaşı gecesine dair yaptığı açıklamada "Yılbaşında kar bekleyenlere üzücü haberim var. Kar yok. Sadece İstanbul değil Türkiye’de kar yok, yağmur bile yok. Sıcaklıklarda ortalamanın 3-4 derece üzerinde olacak. Daha 1 hafta var umarım değişir. Şimdi görünen böyle, tatilinizi tekrar gözden geçirin" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.