Milletvekili Bartın: Sınavların Hakkari merkezde yapılmasının gerekçesi nedir?

Milletvekili Bartın: Sınavların Hakkari merkezde yapılmasının gerekçesi nedir?

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, öğrencilerin Hakkari merkezine sınav için gitmesini TBMM'ye taşıyarak "Sınavlarının Hakkari merkezde yapılmasının gerekçesi nedir" diye sordu.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, ilçelerde bulunan öğrencilerin sınav için Hakkari'ye gitmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. 

Hakkari ve ilçelerinde farklı üniversitelerin Açık Öğretim Fakültesi, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Lisans ve Ön lisans, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sınavlarında öğrencilerin il merkezine gitmek zorunda kaldığını belirten Bartın, "Derecik, Şemdinli ve Yüksekova’daki öğrenciler sınavların Yüksekova’da yapılmasına hiçbir engel olmamasına rağmen her sınav döneminde, özellikle kış aylarında daha zorlu hale gelen sınav yerine ulaşım öğrenciler için çileye dönüşmektedir. Hem maddi hem manevi olarak öğrenci ve aileleri yıpratan bu süreç, hava şartlarının zorlaştığı kış aylarında kar, sis ve çamur altında yollara düşmelerine, çoğunlukla sınavlara yetişememelerine, en önemlisi de zorlu kış koşullarında hayati tehlike altında bulunmalarına neden olmaktadır. Öte yandan 6 bin 9 yüz engelli bireyin bulunduğu Yüksekova’da, Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (EKPSS) başka şehirlerde yapılmasının özellikle ulaşım ve barınma konusunda engelli bireylere çok büyük sıkıntılar yaşatması nedeniyle sınavların Yüksekova’da yapılması için imza kampanyası başlatmıştır" ifadelerini kullandı.

Bartın, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e şu soruları sordu:

1.      Birçok sınav Yüksekova’da yapılabilmesine rağmen Açık öğretim, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans ve Ön lisans, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sınavlarının Hakkari merkezde yapılmasının gerekçesi nedir?

2.      Hakkari ilçelerinde açık öğretim fakültelerine kayıtlı öğrenci sayısı kaçtır? Bu öğrencilerden ulaşım sorunu nedeniyle sınava giremeyen öğrenci sayısı kaçtır?

3.      İlçelerden gelen öğrencilerin sınavlara yetişememesi ihtimali göz önünde bulundurularak söz konusu sınavların giriş saatlerine ilişkin bir esnetme yapmayı planlıyor musunuz?

4.      Açık öğretim, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans ve Ön lisans, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sınavlarına girecek öğrencilerin ulaşım noktasında yaşadığı sorunlar göz önüne alınarak öğrencilerin bulundukları bölgede sınava girebilmelerine ilişkin bir çalışmanız olacak mıdır?

5.      İlçelerden Hakkari merkezde sınava girebilmek için yolda hayatını kaybeden öğrenci sayısına ilişkin elinizde herhangi bir veri bulunmakta mıdır? Varsa bu sayı kaçtır?

6.      Yüksekova’da, Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin sınavların Yüksekova’da yapılması için imza kampanyası başlattığından Bakanlığınız haberdar mıdır? Engelli memur adaylarının ulaşım ve barınma sorunlarının çözümüne ilişkin bir girişiminiz olacak mıdır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.