TOKİ Sakinleri aidat ücretlerine sitem etti

TOKİ Sakinleri aidat ücretlerine sitem etti

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde bir sitede aidat ücretlerine yüzde 48 oranında zam yapıldı. Vatandaşlar “Kendi evimizde kiracı olduk” diyerek duruma tepki gösterdi.

A+A-

Yüksekova'da 2021 Faaliyete geçen Esenyurt (Bajerge) Mahallesinde yer alan TOKİ konutlarının aidat fiyatları, son bir yılda 2 zam gördü.

2023 yılında 250 lira olan aidat ücreti temmuz ayında yüzde yüz zamlanarak 500 liraya yükseltilmişti. Son olarak Yeni yılın ilk haftasında maliyetlerdeki artışı gerekçe gösteren site yönetimi aidat ücretlerine yüzde 48 oranında zam yaparak 500 TL olan aidatı 740 lira yükselti. 

Aidat ücretlerine gelen zammı fazla bulan vatandaşlar duruma tepki göstererek zammın geri alınmasını istedi.  
2 bin hanenin yaşadığı sitede alt gelirli 5 bin ile 7 bin TL arasında geçinen aileler çoğunlukta yaşıyor. 

Son bir yılda aidat fiyatlarına 2 kere zam yapıldığını belirten vatandaşlar  “Kendi evlerimizde kiracı olduk” diyerek duruma tepki gösterdi. 

Yeteri kadar hizmet alamadıklarına rağmen aidatların bu kadar zamlanmasını kabul etmediklerini ifade eden vatandaşlar “Site yönetimi genel kurulu toplamadan bizlerin fikrini almadan kendilerince karar alarak yüzde 48’lik aidat zammını kabul etmiyoruz. Yaptıkları hizmetleri fazla çalışan bulundurmalarına rağmen yetersiz buluyoruz. Asansörler bozuk, yağmur sebebiyle çatı oluklarından akan sular blokların iç ve dış duvarlarını aşırı nemlendirmiştir. Yönetime söylendiği halde hala çoğu bloklarda çözüm bulunmamıştır. Biz bu zammı kabul etmiyoruz. Sesimizi mağduriyetimizi yetkililer duysun ve bu konuya acilen el atsınlar” dedi/Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum