Muhtarlar'dan Çalışmaların durdurulmasına tepki

Muhtarlar'dan Çalışmaların durdurulmasına tepki

Yüksekova ilçesindeki muhtarlar, ilçenin enerji sorununu çözecek proje çalışmalarının bazı vatandaşlarca engellenmesine, basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

A+A-

İlçede elektrik kesintilerinin önüne geçmek için Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından ilçe girişine 154 bin indirici trafo merkezi kuruldu.

Trafo merkezine enerji taşıyacak yüksek gerilim hatları için demir direklerinin kurulacağı alanlarda yürütülen çalışmaların bazı vatandaşlar tarafından "kamulaştırma bedelleri ödenmediği" öne sürülerek engellenmesine, mahalle muhtarları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

02_5

Trafo merkezi önünde bir araya gelen muhtarlar adına konuşan Mezarlık Muhtarı Nusret Baysal, ilçede elektrik sorununun çözülmesi için 3 yıldır çalışmaların sürdürüldüğünü anımsattı.

Baysal, şöyle konuştu:

"Çalışmaların bu sene bitmesini bekliyorduk fakat, yüksek gerilim hatların geçeceği bazı güzergahlarda sorunlar yaşanıyor. Çalışmalara engel olanlar bir an önce müsamaha gösterip bu hizmetin ilçemize gelmesini sağlamalı. Bu sorunun çözülmesi ekmek ve su kadar önemli. Bu çalışmayla ilçemizdeki 50 yıllık elektrik sıkıntısı bitecek. Artık sık sık yaşanan kesintiler olmayacak. Bu nedenle gerekli duyarlılığın gösterilmesini istiyoruz. Biz muhtarlar gerekirse çalışmalara engel olanlarla görüşmeye hazırız. Eğer arazilerinin kamulaştırılmasında bir sıkıntı varsa bu da en kısa sürede giderilir. Bizler de gerekli birimlerle bu konuyu görüşeceğiz."/aa

01_5

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.