Öğretmenlere Yüksekova'da anlamlı karşılama

Öğretmenlere Yüksekova'da anlamlı karşılama

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine atanan kadın öğretmenler görev yapacakları köyde, köy sakinleri ve öğrenciler tarafından karşılandı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM

Son atanmayla Hakkari'nin Yüksekova ilçesi'ne atamaları çıkan kadın öğretmenler,görev yapacakları Bajerge (AKALIN) köyünde çiçeklerle karşılandı. Karşılama esnasında köy sakinleri atanan öğretmenlere Kürtçe “hûn bixêr hatin” (Hoş Geldiniz) diyerek, Şeker ısmarlandı. Daha sonra öğretmenler, veliler ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Yüksekova ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde işlemleri bittikten sonra, Ayşegül Kurt ile Emine Bozer'de sınıf öğretmeni olarak atandıkları Akalın Köyü İlkokulu'na geldi. 

egitim7

TEDİRGİN OLACAK BİR OLUMSUZLUK YOK

Atanan öğretmenlerden Ayşegül Kurt,"Yüksekova'ya atandığımda yakın çevrem korkuyla karşıladı. Bu nedenle ilk geldiğimde ben de çok tedirgindim ama gördük ki tedirgin olacak bir olumsuzluk yok. Burada çok güzel karşılandık. Herkes çok yardımsever. Yerleşme konusunda bize çok yardımcı oldular. Tüm bu güzellikler bu ön yargılarımı kırmamı sağladı."karşılama esnasında duygulandığını aktaran Kurt, "Gerçekten hiç beklemiyordum bu nedenle çiçeklerle karşılanmak beni çok duygulandırdı. Özellikle pankartı gördüğümde gözyaşlarımı tutamadım" dedi.

egitim6

Yüksekovalı'ların kendilerine her açıdan yardımcı olduğunu ifade eden Bozer, şöyle konuştu: "Halkımız çok misafirperver. Köyde bu şekilde karşılanmamız da bizim için çok güzel bir anı oldu. Burası yansıtıldığı kadar sıkıntılı bir bölge değil. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ataması buralara çıkıp gelmeyen öğretmenlerimizin de hiçbir tereddüt yaşamadan gelip mesleklerini icra etmelerini bekliyoruz.

egitim5

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.