Operasyona çıkmak istemeyen iki subay tutuklandı

Operasyona çıkmak istemeyen iki subay tutuklandı

Şırnak’ta Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli bir bölük askere, operasyon emri verildi. Ancak, çok zaiyat verileceği gerekçesiyle operasyona çıkmayan iki subaya hapis cezası verildi.

A+A-

Şırnak'ta Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli iki subay çok zaiyat verileceği gerekçesiyle operasyona çıkmayınca tutuklandı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'Nin haberine göre, başlarında Jandarma Üsteğmen F.M.'nin bulunduğu Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli bir bölük asker, 12 Ekim akşamı aldıkları emir üzerine operasyon bölgesine gitti.

Kısa süre sonra taciz ateşi açıldı ve 15 dakikalık bir çatışma yaşandı.

Tabur Komutanı Binbaşı H.H., taciz ateşi açılan noktaya gitmelerini istedi. Ancak üsteğmen, ateş açılan yerin hakim bir mevzi olduğunu ve çok zaiyat vereceklerini belirterek gitmek istemedi. Konu, askeri mahkemeye taşındı.

‘Bunun vebalini alamam'

Dava dosyasına göre, Binbaşı H.D., Üsteğmen'i “doğru söylüyorsun” diye onayladı. Ancak yaklaşık 2 saat sonra, saat 01.00 sularında üsteğmeni tekrar arayarak tepeye çıkma emrini yineledi.

Üsteğmen F.M., ise “Komutanım, personelimin başına bir iş gelirse ben bunun vebalini alamam” yanıtı vererek emri geri çevirdi.

Sabah saat 06.00 sularında bir yüzbaşıyı da yanına alan Binbaşı H.H., bölgeye gitti.

Yanında gelen yüzbaşı da, tepeye çıkmanın uygun olmadığını belirtti ancak binbaşı H.D., astlarına “Geceden beri ben de söylemiyor muyum sanıyorsunuz. Fakat görevi bizden istiyorlar” dedi.

‘O tepeye çıkılacak'

Binbaşı H.D., operasyon alanındaki subayları ile yaptığı istişare sonrası üstleri ile görüştü.

Ve dava dosyasına göre, Tugay Komutanı Tuğgeneral A.O.G., “o tepeye çıkılacak” emrini yineledi.

Bu görüşmelerden sonra “zaiyat olacağını söyleyen” iki subay hakkında idari tahkikat başladı.

Askeri mahkeme, iki subay için de, “büyük zarar veren emre itaatsizlikte ısrar” suçlaması ile tutuklanmalarına karar verdi ve subaylar Diyarbakır Askeri Cezaevi'ne gönderildi./imc

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.