ÖSYM’ye yeni başkan atandı

ÖSYM’ye yeni başkan atandı

ÖSYM Başkanlığı’na Prof. Dr. Ömer Demir getirildi.

A+A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'na yeni atama gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ömer Demir ÖSYM'nin yeni başkanı oldu. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şuan ki ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görev süresi 29 Mart'ta dolacak.

YÖK tarafından Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Demir, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi ile Üniversitelerarası Kurul Genel Sekteri Prof. Dr. Fatih Nuray isimleri belirlenmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulmuştu.

Profesör Doktor Ömer Demir, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü'nün yanı sıra TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği görevini de yürütüyor. Demir Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı görevini yürütürken kurumun Türkiye İstatistik Kurumu'na dönüşmesiyle 2005-2008 arasında başkanlık yaptı. 2008-2011 arasında YÖK Başkanvekili olarak çalışan Demir, Ankara Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün kurucu rektörlüğünü yürütüyor. Kasım 2014'te Yekta Saraç'tan boşalan YÖK üyeliğine ataması yapılan Demir'in TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği de var.

Daha önce ÖSYM Başkanı'nı YÖK atıyordu. Ancak 2011'de ÖSYM Kanunu'nda yapılan değişiklikle bu atamayı Cumhurbaşkanı'nın yapması değişikliği getirildi. ÖSYM Başkanı'nı, müşterek kararnameyle 4 yıllığına Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor.

Diğer atamalar

Ayrıca, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Sanayi Genel Müdürlüğü'ne Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Necip Camuşcu, Isparta Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne Tufan Uysal atandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.