Rusya: Ukrayna sınırındaki Kursk'ta muhafızlara ateş açıldı

Rusya: Ukrayna sınırındaki Kursk'ta muhafızlara ateş açıldı

Kursk kentinin valisi Roman Starovoit, Ukrayna ordusunu sınır muhafızlarına ateş açmakla suçladı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden bir sözcü, “Bu konuda bilgimiz yok” dedi.

A+A-

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Kursk kentinin valisi Roman Starovoit, sınır muhafızlarına ateş açıldığını duyurdu. Rusya sınırları içerisinde yer alan Belgorod'da ise okulların 'bomba tehdidi' nedeniyle boşaltıldığı aktarıldı. 

'CAN KAYBI YA DA YARALANAN OLMADI'

Ukrayna ordusunu sınır muhafızlarına ateş açmakla suçlayan Vali Starovoit, “Dün, Sudzhansky bölgesindeki sınır muhafızlarımıza havan saldırısı düzenlemeye çalıştılar. Rus sınır muhafızları ateşe karşılık verdi… Bizim tarafımızda can kaybı ya da yaralanan olmadı” dedi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir sözcü ise, “Bu konuda bilgimiz yok” açıklamasını yaptı. Starovoit, yetkililerin savunma bakanlığı ile temas halinde olduğunu söyledi. 

'BASKI KAMPANYASININ BİR PARÇASI'

Rusya'nın Ukrayna sınırına 35 kilometre uzaklıkta bulunan Belgorod kentinde ise yerel yetkililer, bomba tehdidi üzerine okulların boşaltıldığını duyurdu. Belgorod Belediye Başkanı Anton Ivanov, "Bunun bölgemize yönelik baskı kampanyasının bir parçası olduğunu anlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Rusya, Belgorod bölgesinde bir yakıt deposunun yer aldığı tesisin füzelerle vurulduğunu duyurmuştu. Söz konusu saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tutan Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, gazetecilere verdiği demeçte, saldırının 'müzakerelere devam etmek için gereken uygun şartları etkileyebileceğini' söylemişti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ise saldırıyı Ukrayna ordusunun gerçekleştirdiği yönündeki bilgileri teyit etmeyerek söyle konuşmuştu: "Henüz askeri bilgilere sahip olmadığımdan ötürü bu saldırıya Ukrayna'nın karıştığı iddiasını ne doğrulayabilir ne de reddedebilirim." (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.