‘Satranç ustası’ Ilyumzhinov, görevinden çekildi

‘Satranç ustası’ Ilyumzhinov, görevinden çekildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’nın IŞİD’in petrol ticareti suçlamaları karşısında, “Rusların meşhur bir satranç ustasının petrol tüccarlığı yaptığını ve ellerinde belgeler olduğunu” söylemesinin ardından, Erdoğan’ın işaret ettiği Rus iş insanı ve Dünya Sa

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, IŞİD'le petrol ticareti yapmakla suçladığı Rus iş insanı ve Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan Ilyumzhinov, görevinden çekildi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, 1995'ten bu yana Dünya Satranç Federasyonu Başkanlığı'nı yapan Ilyumzhinov dün Dünya Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu'yla bir araya geldi.

Toplantıda üye ülkeler iddialarla ilgili bilgi almak istedi. Yapılan görüşmelerin ardından Ilyumzhinov görevinden belirsiz bir süre için çekilmeyi teklif etti. Karar Yunanistan'da yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısı sonrası açıklandı.

Erdoğan'ın açıklamaları

Rusya'yla krizin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamalarda, “Bir de Rusların meşhur satranç ustası var o da bu yarışın içinde, o da petrol tüccarlığı yapıyor,”diyerek Kirsan Ilyumzhinov'un ilişkilerine dikkat çekerken; ABD Hazine Bakanlığı'nın da geçen ay itibariyle aynı ismi kara listeye aldığı ortaya çıkmıştı./imc

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.