Şırnak’ta çatışma: 2 kişi hayatını kaybetti, 7 yaralı

Şırnak’ta çatışma: 2 kişi hayatını kaybetti, 7 yaralı

Şırnak’ta hendeklere yönelik operasyon düzenleyen polis ile YDG-H'liler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 yurttaş hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Kentte gerginlik sürüyor.

A+A-

 Edinilen bilgilere göre, Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kentin merkez Yeşilyurt, Dicle ve Yeni Mahallelerinde bulunan hendekleri kapatmak için operasyon düzenleyerek mahalleleri ablukaya aldı.

Zırhlı araç ve kepçelerle ara sokaklara giren polisle YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Bunun üzerine çıkan çatışma, dakikalar geçtikçe şiddetlendi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 7 KİŞİ YARALANDI

Çatışmaların sürdüğü sırada, bir evin önünde bombanın patlaması sonucu 1'i öğretmen 3 kişi, Gazi Paşa Mahallesi'nde polis kurşunuyla vurulduğu iddia edilen 3 kişi ve Yeşil Yurt Mahallesi'nde meydana gelen patlamada da 3 olmak üzere 9 kişi yaralandı.

Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralılardan Abdulhamit İnal ile soyadı öğrenilemeyen Erdal isimli yurttaş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti. 

Hastanedeki yaralıların durumunu öğrenmek üzere bölgeye hastaneye giden yurttaşlar ise polis tarafından içeriye girmelerini engelledi. 

Mahalledeki ablukayı kırmak için mahalleye doğru yürüyüşe geçen aralarında Şırnak Belediye Eşbaşkanı Serhat Kadırhan, DBP'li ve HDP'li yöneticilerin de bulunduğu yüzlerce kişi de yine Gazipaşa Mahallesi'nde polisin müdahalesiyle karşılaştı.

Öte yandan, elektriklerin kesildiği kentte, patlama ve çatışmalar yüzünden birçok evde hasar oluşurken, operasyonlar genişleyerek sürüyor./Ajanslar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.