Sputnik V: 'Tek bileşenli aşıyı da şubatta sunacağız

Sputnik V: 'Tek bileşenli aşıyı da şubatta sunacağız

İki bileşenli Sputnik V Covid-19 aşısının tek bileşenli versiyonu olan Sputnik Light'ın şubat ayında hazır olacağı belirtildi.

A+A-

Sputnik V aşısının sosyal medya Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Temelde Sputnik V aşısının birinci dozundan oluşan Johnson&Johnson'ın tek dozluk aşısı, iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Johnson&Johnson aşısı, özü itibarıyla Sputnik V'nin yarısı niteliğinde. Tek bileşenli aşıyı da şubatta sunacağız. Bu aşıya Sputnik Light adını verdik. Sputnik Light yolda" ifadelerine yer verildi.


'ANTİKOR GELİŞTİRME SÜRESİ DAHA KISA'
 

​Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, light aşının geliştirildiğini aralık ayında bildirmişti. Putin bu aşının antikor geliştirme süresinin daha kısa olacağını söylemişti. Daha sonra Gamaleya Araştırma Merkezi’nin Başkanı Aleksandr Gintsburg, aşının 4 aya kadar bağışıklık sağlayacağını, etkisinin yaklaşık yüzde 85 oranında olacağını kaydetmişti. Gintsburg, ‘light’ aşıların yurt dışına sevk edileceğini, Rusya vatandaşlarına iki bileşenli aşının yapılacağını da söylemişti. Kaynak: Sputnik 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.