Suudi Arabistan: ABD'nin yakın gelecekte ziyaret planı yok

Suudi Arabistan: ABD'nin yakın gelecekte ziyaret planı yok

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkili, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in Riyad'ı ziyaret edeceği iddiasını yalanladı. Açıklamada "Yakın gelecekte böyle bir ziyaret planı olmadığı" belirtildi.

A+A-

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Rus petrolüne olan bağımlılığı azaltmak için Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yaptığı resmi ziyaretler sonrası ABD'nin de Körfez ülkelerine ziyareti gündemde. ABD basınında yer alan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Suudi Arabistan'a resmi ziyarette bulunmaya hazırlandığı iddiasıyla ilgili Riyad'dan açıklama geldi.

'TOPLANTI YAKIN GELECEKTE PLANLANMIYOR'

Reuters haber ajansı, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin söz konusu iddiayı doğrulamadığını belirtti. Habere göre, bakanlık yetkilisi "Suudi Arabistan'da yakın gelecekte böyle bir toplantı planlanmadığını ancak Blinken'i ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını" ifade etti. Suudi yetkili, "Suudi Arabistan'la ABD'nin güvenlik ve ekonomik işbirliği konusunda ilişkileri geliştirmek için sürekli temas halinde olduğu" bilgisini de paylaştı. Suudi Arabistan, İngiltere Başbakanı Johnson'ın petrol tedariki talebine henüz olumlu yanıt vermemişti.

GAZPROM'UN AVRUPA'YA GAZ AKIŞI BUGÜN ARTTI

Öte yandan, Avrupa ülkelerinin Rusya'nın Gazprom şirketinden gaz tedariki devam ediyor. Rus haber ajansı Interfax, Gazprom'un "Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz gönderiminin devam ettiğini ve bugünkü gaz hacminin hacmin 105.1 milyon metreküpe ulaştığı" yönünde bugün yaptığı açıklamaya yer verdi. Buna göre, Gazprom iki günlük düşüşün ardından bugün Avrupa'dan yüksek talepler geldiğini belirtti. Alman enerji şirketi E.ON, Gazprom'un Avrupa'daki şirketlerinden gaz alımını durdurduğunu açıklamıştı. (DIŞ HABERLER) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.