Üç ilde ev baskınları, çok sayıda gözaltı

Üç ilde ev baskınları, çok sayıda gözaltı

Antep, Şırnak ve Adana’da yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

A+A-

Antep, Şırnak ve Adana'da yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Antep

Antep'in Şahinbey ilçesine bağlı Beydilli Mahallesi'nde özel hareket polisleri sabaha karşı çok sayıda eve baskın düzenledi.

Akrep tipi zırhlı araçlarla yapılan baskınlarda, polis evlerin kapılarını kırarak içeri girdi. Baskınlarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 5 kişinin darp edilerek gözaltına alındığı belirtildi.

Dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesi ile gözaltı sayısı ve gerekçesi öğrenilemezken, operasyonun sürdüğü ve gözaltına alınanların emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Şırnak

Şırnak'ın İdil ilçesi ise Turgut Özal ve Yeni Mahalle mahallelerindeki 12 eve sabah saatlerinde çok sayıda özel hareket polisi tarafından baskın düzenlendi. Baskın düzenlenen evlerin kapı ve pencereleri kırılırken, en az 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan yurttaşlar, İlçe Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Adana

Adana'da birçok adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda “Örgüt üyesi olmak, örgüte eleman kazandırmak, örgüt propagandası yapmak” iddiası ile 10 HDP üyesi göz altına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin teknik ve fiziki takibe uğradıkları ve sosyal medya paylaşımlarının gerekçe gösterildiği öğrenildi.

Gözaltına alınanların 7 Haziran seçimleri öncesi HDP'nin seçim çalışmalarında aktif bir şekilde yer aldıklarını belirten Avukat Vedat Özkan, “Benim de HDP'den aday olduğum seçim sürecinde bu kişiler benimle birlikte en aktif çalışma yürüten kişilerdi. Sabah saatlerinde Emniyet bizi aradı ve Emniyete kadar gelmemiz istendi. Biz de seçim sürecinde Adana'da HDP il binasına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin gelişme olduğu düşüncesi ile gittik. Ancak emniyete gittiğimizde HDP çalışanlarına dönük operasyon yapıldığını öğrendik” dedi./İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.