UNICEF: Afganistan’da 10 milyon çocuk yardıma muhtaç

UNICEF: Afganistan’da 10 milyon çocuk yardıma muhtaç

Afganistan’ın çocuk olmak için en kötü yerlerden biri olduğunun altını çizen UNICEF Afganistan Temsilcisi De Lys, çoğu çocuğun yetersiz beslenmeye maruz kaldığını, çocukların silahlı gruplarca kullanıldığını ve çocukların aşılanmadığını belirtti.

A+A-

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Afganistan Temsilcisi Herve De Lys, Afganistan'da yaşanan krizde en fazla bedeli çocukların ödediğini belirterek, sadece bu yıl 550 çocuğun çatışmalarda öldüğüne, bin 400'den fazla çocuğun ise yaralandığına dikkat çekti.

De Lys, Afganistan'ın başkenti Kabil'den video konferans ile katıldığı basın toplantısında, Afganistan'da yaklaşık 10 milyon çocuğun yardıma muhtaç olduğunu ve çoğu çocuğun yetersiz beslenmeye maruz kaldığını aktardı.

Çocukların silahlı gruplarca kullanıldığı yönünde haberler aldıklarını ifade eden De Lys,"Afganistan şu an çocuk olmak için dünyadaki en kötü yerlerden biri" dedi.

De Lys, çocuklara onları ömür boyu felç bırakacak çocuk felci ya da hayat kurtaran diğer aşıların yaptırılmadığını söyledi.

"ABD saldırısında 7 çocuk öldü"

AA'nın, dün (30 Ağustos) ABD'nin Kabil'de IŞİD-K (ISIS-K) olarak bilinen IŞİD'in Horasan kolunu hedef alan hava saldırılarında 7 çocuğun öldüğü yönündeki haberlerin UNICEF tarafından doğrulayıp doğrulayanamadığına ilişkin sorusuna ise De Lys, "7 çocuğun öldüğünü anlıyoruz" yanıtını verdi.

Kız çocuklarının eğitiminin kesintiye uğrayıp uğramadığına ilişkin ise De Lys, Taliban ile görüştüklerini ve şu ana kadar kız çocuklarının okula gitmesinin engelleneceğine dair bir emare görmediklerini ifade etti.(KÖ) (KAYNAK)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.