Urfa ve Van’da 10 gözaltı

Urfa ve Van’da 10 gözaltı

Bölgede gözaltı operasyonlarına yenileri eklendi. Urfa ve Van’da yapılan ev baskınlarında 2’si çocuk 10 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Van'ın Edremit ve İpekyolu ilçelerinde sabaha karşı eş zamanlı özel harekat timlerinin de katılımıyla eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Süphan ve İpekyolu'nun Karşıyaka mahallelerindeki ev baskınlarında 2'si çocuk 8 kişi gözaltına alındı. ‘Örgüt üyesi oldukları' gerekçesiyle gözaltına alınanlar ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltına alınan bazı isimlerin geçen ay düzenlenen bir operasyonda da gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Alınanlardan Sinan Gür'ün annesi Meryem Gür, “Her defasında evlerimizi basıyorlar. Hiçbir şey bulmadan geri dönüyorlar. Evlerimizin eşyalarını sağa sola savurdular, her yeri darmadağın ettiler. Gelip bize hakaret ettiler, küfür ettiler” dedi.

Urfa'da 2 gözaltı

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde de polis sabah saatlerinde ev baskını düzenledi. Baskında DTK delegesi Ayşe Bozan ve Ahmet Özgür Dağ gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemedi.

Gözaltına alınanlar Urfa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü./İMC

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.