Urfa'da operasyon: 17 gözaltı

Urfa'da operasyon: 17 gözaltı

Urfa'nın Viranşehir, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde sabah saatlerinde jandarma tarafından birçok eve eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda şuana kadar 17 kişi, KCK ve YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.

A+A-

Sabah saatlerinde eş zamanlı olarak jandarma tarafından düzenlenen ev baskınlarında edinilen bilgilere göre şuana kadar 17 kişi, KCK ve YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. 

CEYLANPINAR 

Ceylanpınar (Serêkaniyê) ilçe merkezine bağlı kırsal mahallelerde bir çok eve eş zamanlı olarak baskın yapıldı. Jandarma ve özel harekat polisleri tarafından yapılan ev baskınlarında ilk bilgilere göre, Humera Jêrîn (Aşağı Dorkulu) Mahallesi'nde ikamet eden ve iki dönem AKP Belediye ve İl Genel Meclisi üyeliği yapan ancak 7 Haziran seçimlerinde yakınlarıyla birlikte HDP'ye geçen Casim Çin ile Şêx Rucûm (Avcılı) Mahalle Muhtarı Abdulkadir Coşkun'nun da aralarında bulunduğu en az 9 kişi gözaltına alındı. Şu ana kadar gözaltına alınanlar şöyle :

Ceylanpınar ilçe merkezinden Osman Fırat, Humera Jorin (Yukarı Doruklu) Mahallesi'nden Ahmet Dağtekin, Lebana (Düzova) Mahallesi'nden Rıdvan Çoltu, Axirtoş (Yalçınkaya) Mahallesi'nden İsmail Kahraman, Kevirreş (Muratlı) Mahallesi'nden Hasan Turgay, Xirbe Têz (Yukarıtepe) Mahallesi'nden Mehmet Ali Memiş, Xirbe Sûf (Işıklar) Mahallesi'nden Özgür Emen, Şêx Rucûm (Avcılı) Mahalle Muhtarı Abdulkadir Coşkun ve Casim Çin.

Gözaltına alınan yurttaşlar, Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda tutuluyor.

Öte yandan Ceylanpınar eski Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Dağtekin'in evi ile başka bir çok eve baskın yapıldığı ve evde bulunmadıkları için gözaltı yapılmadığı belirtildi. 

SURUÇ

Kobanê direnişi boyunca sınırda nöbetlerinin tutulduğu Suruç'a bağlı Mehser (Çaykara) Mahallesi'nde jandarma tarafından yapılan ev baskınlarında Salih Şahin ile DBP Suruç İlçe Yöneticisi Nihat Yıldırım'ın gözaltına alınarak, İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldükleri öğrenildi.

BİRECİK 

Birecik ilçesinde de, jandarma tarafından Kakurtlu ve Xullik (Düzlüce) mahallelerinde yapılan ev baskınlarında 70 yaşında ki Şêx Mehmet Polat, DBP Birecik İlçe Yöneticisi Ramazan Polat, Ahmet Polat Mehmet Polat ve Salih Karadağ isimli 5 kişi, gözaltına alındı. 

VİRANŞEHİR

Viranşehir ilçesinin Demirci (Sergiti) Mahallesi'nde yapılan ev baskınında ise Bilal Erdem isimli yurttaş gözaltına alınarak, İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü./Ajanslar

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.