Vali Çelik Yüksekova'da acil durum koordinasyon kurulu toplantısı yaptı

Vali Çelik Yüksekova'da acil durum koordinasyon kurulu toplantısı yaptı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından ilçeye gelen Hakkari Valisi Ali Çelik, Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yaptı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamlığına gelerek, Yüksekova İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yaptı.

Yapılan toplantıda Vali Çelik, katılımcılardan depremin meydana getirdiği tahribat ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

"28 ev ve 1 ahırda çatlakların oluştuğu tespit edildi"

Vali Çelik; ‘’ Yüksekova merkezli meydana gelen 3.5, 4.4, 4.5 büyüklüğündeki depremlerden sonra ivedi bir şekilde saha taraması yapılmaya başlanmış olup AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine gelen ihbarlar sonucu bölgeye hasar tespit ekipleri yönlendirilmiştir. Yapılan tarama sonucunda genel hayata olumsuz yönde etki edebilecek bir tespit bulunmamakla birlikte gelen ihbarlar sonucunda 28 ev ve 1 ahırda çatlaklar tespit edilmiş olup, bu çatlaklar için hasar tespit komisyonu görevlendirilmiş; ekiplerimiz olası bir artçı deprem nedeniyle oluşabilecek risklere karşı ivedilikle çalışmakta ve vatandaşlarımız için gerekli bildirimler ve tedbirler alınacaktır.’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.