Vali Toprak, Muhtarlarla bir araya geldi

Vali Toprak, Muhtarlarla bir araya geldi

Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova'da muhtarlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi. Burada açıklamalarda bulunan Vali Toprak, 'Havaalanında seferlerin arttırılması yönünde çalışmalarımız yürütülüyor' dedi.

A+A-

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinin konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Ortaay, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlarla yapılan görüşmelerin önemine değinen Vali Toprak, muhtarlarla konuları masaya yatırıp değerlendirmenin önemini belirtti. Hakkâri'de genel sorunların elektrik, su ve yol olduğunu dile getiren Vali Toprak, “Vatandaşlarımızın esenliği için, öğrencilerimizin güvenli bir ortamda eğitim öğretim hakkını alabilmeleri, sağlık hizmetlerinden faydalanması için, muhtarlarımız gerekli önlemleri almalı. Bugüne kadar köylerimize, ilçelerimize, askeri üs bölgelerimize ciddi manada yatırımlar yapıldı. Özellikle Yüksekova için eğitim yatırımları ile biten ve hizmete açılan okullar var.  Öte yandan ihalesi devam eden okullarımız var. TOKİ yapımının 2018 Nisan ayında tamamlanması hedefleniyor. Alt yapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Havaalanında seferlerin arttırılması yönünde çalışmalarımız yürütülüyor. İlçe, köy ve mezra yandan yolları sıcak asfaltlanıyor." şeklinde konuştu.

Muhtarlarla buluşmaktan mutluluk duyduklarını belirten Vali Toprak, "Sorunlar üzerinde fikir alış verişinde bulunalım. Önerileriniz varsa onları değerlendirelim. Çözebileceğimiz konular varsa burada takip edip yerelde bu işi halledelim. Bizi aşan konular varsa da gerekli devlet makamlarına girişimlerde bulunmaya çalışalım" diye konuştu.

Toplantının ardından Vali Toprak ve beraberindeki heyet, aile destek merkezini ziyaret ederek aşure programına katıldı. Program, Vali Toprak'ın  Aile Destek Merkezi'nde kurs alan kadınlara sertifikalarını vermesiyle sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.