Van'da batık tekne davasında 17 kişi için yakalama kararı!

Van'da batık tekne davasında 17 kişi için yakalama kararı!

Van Gölü'nde mültecileri taşıyan teknenin batması olayı ile ilgili 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tekneyi arama çalışmalarında şu ana kadar sudan 11 kişinin cesedi çıkarıldı.

A+A-

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nde 27 Haziran günü saat 22.00 sıralarında Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'ın idaresindeki mülteci teknesi batmıştı. 

17 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Van Valiliğinden yapılan açıklamada ise olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtilerek, “Olayla ilgili kolluk kuvvetlerince 17 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 5 kişi tutuklandı, 2 kişi gözaltında, 3 kişi adli kontrolle ve 4 kişi ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı” denildi.

ŞU ANA KADAR 11 CESEDE ULAŞILDI

Çarpanak Adası açıklarındaki arama kurtarma faaliyetlerine Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı, Jandarma Van Sualtı Tim Komutanlığı, Sahil Güvenlik ROW Timi, Deniz Kuvvetleri ROW Timi, Edremit ve Erciş bot komutanlıkları katılıyor. Bölgede 4 Sonar ve 4 ROW cihazıyla suyun altını tarayan ekipler, batan teknenin izini arıyor. Özellikle ROW cihazı gölün 200 metre derinliğini görüntüleyebiliyor. Yapılan aramalar neticesinde şu ana kadar 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İHA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.