Van'daki Uçak krizi ile ilgili basın açıklaması yapıldı

Van'daki Uçak krizi ile ilgili basın açıklaması yapıldı

Krize dönüşen uçak seferleri sorunu ile ilgili Van'a Vefa Platformu tarafından Ferit Melen Havalimanı yerleşkesinde basın açıklaması düzenlendi.

A+A-

Günler önceden duyurusu yapılan açıklamaya; Van milletvekilleri, siyasi partilerin yöneticileri, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş insanları ve turizmciler "Uçamayan herkes davetlidir" denilerek davet edildi.

'BU VANLIYA SİSTEMATİK BİR CEZALANDIRMA OLARAK MI UYGULANIYOR?'

"Uçamıyorsak var bir sebebi" sloganıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Barosu, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Gazeteciler Yazarlar ve Aydınlar Birliği ile Kadim Aşiretler Federasyonu destek verdi.

Açıklamada konuşan Van'a Vefa Platformu sözcüsü Osman Yıldız, kentin kronikleşmiş sorunlarını da hatırlattı ve yapılmayan hizmetlerin tümünün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın himayesinde olduğunu belirtti.

Yıldız, "Yıllardır bu ismini verdiğimiz kurumdan çok bakanlar geçti ama hep sabit kalan bahtsız Van'ın çileleri ve sorun yumakları oldu. İnsan sormadan da edemiyor. Bu Vanlıya sistematik bir cezalandırma olarak mı uygulanıyor? Resmi olarak 1 milyonun çok üzerinde olan nüfus sayısına, çevre illerden ve İran'dan gelen turist sayısını eklediğimizde, 2 milyonu bulan nüfusa sahip bir şehre hafta içi farklı günlerde 9-10 ve 11 adet uçağı indiren ve bu sayıyı yeterli gören akıl fukarası zihniyete diyoruz ki, akla hayale sığmayan bu sevdanızdan vazgeçin" dedi.

'BAŞARISIZLIĞINIZI DA PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?'

Van’ın yaşamış olduğu uçuş sorununun hiçbir bahanesinin olamayacağını ve Van’a ayrımcılık uygulandığını belirten Osman Yıldız, nüfusu Van’dan düşük olduğu halde daha fazla uçak seferlerinin yapıldığı şehirler ile kıyaslama yaptı.

Yıldız, "Nüfus bakımından Van'ın yarısından bile az olan bir ilimize günlük yurt dışından 24 adet, yurt içinden de 40’ın üzerinde uçağın inmesi ve yine bu ilimize bir günde 145 uçağın indiği başarısını sosyal medya hesabından paylaşan Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’mıza soruyoruz: Van'ımıza günlük 9 uçağın indiğinin başarısızlığınızı da paylaşabilir misiniz?" diye konuştu.

'BIÇAK KEMİĞE ÇOKTAN DAYANDI'

Uçak firmalarından kaynaklı sıkıntıları yetkili kurumlara duyurmak için demokratik yollarla basın açıklaması düzenlediklerini dile getiren Yıldız, "Burada masumane bir basın açıklaması yaptık. Umuyoruz ki bu haykırışımıza ses verilsin, maruz bırakıldığımız bu problem çözülsün. Önümüzdeki sürecin takipçisi olacağız. Aksi bir durumun oluşması halinde yapacağımız ikinci programın bu kadar masum olmayacağını tüm Van halkı olarak yetkililere deklare ediyoruz. Çünkü artık bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır" ifadelerini kullandı.

TAKVA: HAVALİMANINI KAPATIN, RAHAT EDİN

Van’ın yaşamış olduğu uçak soruna ilişkin bir tepki de Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’dan geldi.

2014 yılındaki gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Takva, Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın resmi hesabını etiketleyerek, "Van Havalimanı’nı kapatın! Rahat edin! Tarlanıza da böylece kabak ekmiş olursunuz" dedi. / gazete duvar

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.