Yüksekova Dilimli Barajı’nın doluluk oranı arttı

Yüksekova Dilimli Barajı’nın doluluk oranı arttı

Yüksekova - Esendere karayolu üzerinde bulunan Dilimli Barajı'nda 2023 yaz kuraklıkları etkisiyle yüzde 20 oranın da su seviyesinde düşüş yaşanmıştı. Kış aylarında yağışların etkili olmasıyla birlikte barajda su seviyesin de tekrar bir artış yaşandı.

A+A-

İlçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan yüksekliği 93, genişliği 374 metre olan  Dilimli barajında yaz aylarında su seviyesi  5 ile 10 metre arasında  azalması bölgeyi kuraklıkla karışı karşıya getirmişti.

Bölgede son haftalarda etkili olan kar yağışıyla Yüksekova - Esendere karayolu üzerinde 2 buçuk kilometre alan üzerine kurulan ve 2019 da faaliyete geçen Dilimli Barajında su seviyeleri yükseldi.

Beklenilen doluluk oranı gerçekleşti

Dünya da etkili olan Küresel ısınma ve buna bağlı yaşanan kuraklık yağışlarının ve mevsim yağmurlarının azalmasına neden olmuştu. Bundan kaynaklı  bu sene Yüksekova Dilimli Barajında da  su seviyesinde yüzde 20 oranında bir azalma gerçekleşti.

Yetkililerden alınan son açıklamaya göre Türkiye’nin birçok bölgesinde sağanak yağışlar etkili olmasıyla Dilimli Barajında doluluk  oranında da tekrar bir artış yaşandı.

/YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.