Yüksekova Esenyurt Mahallesinde Tapu problemi çözüme kavuşuyor

Yüksekova Esenyurt Mahallesinde Tapu problemi çözüme kavuşuyor

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esentepe Mahallesinde yıllardır çözülemeyen tapu tahsil sorunu çözüme kavuşuyor.

A+A-

Bölgede yapılan İmar planı revizyonuyla ilçede tapusu olmayan vatandaşlar tapuya kavuşuyor.

 
Ekipler ilk olarak ilçenin Esenyurt Mahallesinde bulunan 600 evin bulunduğu arazide tapu tespitinde bulundu. 10 günlük bir zaman diliminde tapuların verilmesi planlanıyor. Konuyla ilgili daha önce Çevre şehircilik ve iklim Bakanlığı ile yetkili kurumlarla görüşmeler yapan Mahalle muhtarı Selim Genç’in girişimleri sonuç verdi.  Genç, İlçede yıllar önce hazine arazisine yerleşen vatandaşların, bu sene tabularına kavuşacaklarını aktardı. 


Genç,” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız mera alanlarını, hazine arazisine, hazine arazisinden de, yerleşim alanlarına çevrilmesi konusuyla ilgili 2017 yılından beri görüşmeler yapıyorduk. Özellikle bu konu üzerinde durduk. Vatandaşımız yıllardır bu konuda mağduriyet yaşıyordu. Görüşmelerimiz sonuç verdi. Tabusu olmayan vatandaşlarımız tabularına kavuşacak. Mahalleli olarak çok mutluyuz. Bize bu hizmeti sunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. 


Hizmetten memnun olduklarını belirten mahalle sakini Fesih Ertunç ise,” Tabularımıza yıllardır kavuşmayı bekliyorduk.  Şükürler olsun ki artık tabularımıza kavuşacağız. Çok mutluyuz.  Emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederiz” ifadelerinin kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.