'Yüksekova Gümrük Müdürlüğü ile ilgili çalışmalar başlatıldı'

'Yüksekova Gümrük Müdürlüğü ile ilgili çalışmalar başlatıldı'

YÜTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Yüksekova Gümrük Müdürlüğünün A Kategoriye alınması ve İthalat Yetkisinin verilmesi ile ilgili çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA-1-2 Mayıs 2019'da Ankara'da düzenlenen TOBB 75. Genel Kuruluna Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası da katıldı. Odayı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Pınar, Meclis Başkanı İzzettin Metin ve Genel Sekreter Melek Mengeş Ankara'ya gitti.

YÜTSO heyeti, bu yıl ilk defa düzenlenen Oda/Borsa Proje Yarışması için oda tarafından yürütülen proje için başvuruda bulundu. Madde bağımlılarına yönelik yütülen sosyal sorumluluk projesi, finale kalarak 40 proje içinde Sosyal Sorumluluk Kategorisinde birinciliğe layık görüldü. Ödülü oda adına alan Yönetim Kurulu Başkanı Pınar,  proje emeği geçen proje ekibine ve dönemin yönetim kurulu başkanı ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Pınar, Ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Yüksekova'nın önemli sorunlarını da iletme fırsatı buldu. Pınar'ı dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yüksekova Gümrük Müdürlüğü'nün A Kategoriye alınıp İthalat Yetkisinin verilmesi için Ticaret Bakanlığı'na talimat verdiği belirtildi.

YÜTSO'dan yapılan açıklamaya göre törende geçen diyaloğun detayları şöyle;

“26.02.2019'da TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “81 İlde 81 Mesleki ve Teknik Lisesi Protokolü” kapsamında Türkiye'de 81 ilde TOBB-ETÜ marifetiyle yapılacak olan Teknik ve Mesleki Lisesinin Avrupa Modeline göre yapılması gibi önemli bir işbirliği gerçekleşti. Başkanımız Abdurrahman Pınar, il potansiyeline sahip Yüksekova'da da, adı geçen Mesleki ve Teknik Lisesinin yapılmasını talep etti. Sayın Cumhurbaşkanı Birlik başkanımıza gerekli talimatları vererek Yüksekova'da da Mesleki ve Teknik Lisenin yapılması, Yüksekova'nın artık şehir olduğunun da altını çizerek gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.

Daha sonra Yüksekova ‘da yaklaşık 1 yıl önce kurulması kararlaştırılan ve yapılan toplantı ile olumlu rapor ile kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili daha sonra bazı sıkıntıların oluşması nedeniyle çalışmalar durdurulmuştur. Bu sıkıntıların çözümü noktasın Sayın Cumhurbaşkanına gerekli bilgi verilerek daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varan'a gerekli talimat verildi.

Başkanımız son olarak Yüksekova Gümrük Müdürlüğü'nün A Kategoriye alınıp İthalat Yetkisinin verilmesini talep etti.  Sayın Cumhurbaşkanı Ticaret Bakanına gerekli talimatları o sırada da vererek, “Yüksekova'yı ihmal etmeyin gereğini yapın” diye de talimatlarını her iki bakana yineledi.

Tören dönüşü, Ticaret Bakanlığı'nın ilgili yetkilileri Yönetim Kurulu Başkanımız ile iletişime geçerek, Yüksekova Gümrük Müdürlüğünün A Kategoriye alınması ve İthalat Yetkisinin verilmesi ile ilgili çalışmaların başladığını belirttiler."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.