Yüksekova İpek yolunda 7 yıldır kapalı olan yol trafiğe açıldı

Yüksekova İpek yolunda 7 yıldır kapalı olan yol trafiğe açıldı

Güvenlik gerekçesiyle 2016 yılından beri tek şeritten trafiğin sağlandığı İpekyolu Caddesi yeniden trafiğe açıldı.

A+A-

3'üncü Piyade Tümen Komutanlığının güzergahında yer alan çift şeritli İpekyolu Caddesi’nin bir şeridi yaklaşık 7 yıldır trafiğe kapalı durumdaydı. 

Geçtiğimiz aylarda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Hakkari ziyareti sırasında yapılan talebin değerlendirilmesi sonucu yolun  açılmasına karar verildi.

Verilen kararın ardından trafik işaret levhalarının koyuldu, şerit çizgileri belirlendi.

Açılma kararı ile Karayolları 117. Şube Şefliği tarafından kapalı yolun temizlemesi hızlı bir şekilde yapılırken, Yüksekova Belediyesi ise yolu yıkadı.

Yolu hazır bir duruma getirmesi sonrası sürücüler rahat bir şekilde kullanmaya başlandı.

Yolun açılma çalışmalarını yerinde inceleyen, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen ve Yüksekova Şoförler Odası ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selami Durna ekiplere teşekkür ettiler.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Emeği geçen herkese çok teşekkür eden Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir “Bilindiği üzere İpek yolumuz bazı güvenlik nedeniyle 7 yıldır trafiğe kapalıydı. Bütün uğraşlar sonucu STK temsilcilerin, İktidar partinin yetkililerin çabalarıyla, İlçe Kaymakamımız, İlçe Emniyet Müdürümüz ve Sayım Valimiz, Karayolları Bölge Müdürümüz ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Herkes kendi üzerine düşeni yaparak bu yol için yaptı. Allah herkesten razı olsun. Bu sıkıntılı yoldu. Burada çok sayıda trafik kazaları meydana geldi. Bugün itibariyle yolumuz trafiğe açıldı. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“YÜKSEKOVAMIZA HAYIRLI OLSUN”

Yolun açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz diyen Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, “2016’dan beri olan tarihi İpekyolunun bir şeridinin güvenlik sebebiyle kapalı olması hem trafik kazalarına sebebiyet verdi, hem de ulaşımda büyük aksaklıklar yaşattı. Başta Sayın Valimizin İl ve İlçe Emniyet Müdürlerimizin uğraşları sonucu AK Parti il ve ilçe başkanlarımızın, Yüksekova  Kaymakamımızın Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Karayolları Bölge ve Yüksekova Şefliğin destekleriyle bugün trafiğe açıldı. Bu konuda emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Yüksekova ilçemize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“BU YOLDA SÜRÜCÜLER DAHA DİKKAT ETMELİ”

Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selami Durna, “Hepimizin bildiği gibi 2016’dan beridir güvenlik gerekçesiyle tek taraflı trafiğe kapalıydı. Trafiğin yoğun olduğundan dolayı oda başkanların, sivil toplum örgütlerinin girişimlerindeki üzerinde bulundurarak yolumuz trafiğe açıldı. Yolumuzun açılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyoruz.  Bu yolda geliş gidişler fazla olduğu için  sürücülerimizin daha dikkatli olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı./Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.