Yüksekova’da öğrenciler İtfaiye ekipleri ile bir araya geldiler

Yüksekova’da öğrenciler İtfaiye ekipleri ile bir araya geldiler

Yüksekova Belediyesine bağlı İtfaiye müdürlüğü ekipleri, ‘İtfaiye Haftası’ etkinlikleri kapsamında anaokullarında öğrencilerle bir araya geldi.

A+A-

25-30 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘İtfaiye Haftası’ nedeniyle Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda  Esenyurt Mahallesinde bulunan Şehit İsmail Öztürkçü kreşinde miniklerle bir araya geldi.

Hafta kapsamında miniklerle bir araya gelen ekipler renkli görüntüler oluşturdu. Anaokulu öğrencilerine İtfaiye personeli tarafından yangın, yangın çeşitleri ve yangına karşı alınacak önlemler olmak üzere yangın konusunda gerekli tüm bilgiler verilirken, itfaiye araçları da tanıtıldı. Heyecanla itfaiye aracına binen ve yangın söndürme hortumu kullanarak su sıkan minikler itfaiyecileri da büyük bir dikkatle dinleyip merak ettiklerini sordu.

İtfaiye haftasının 309’uncu yılı kapsamında miniklerle bir araya geldiklerini aktaran itfaiye personeli Mazlum Yaşar, “Yangın konusunda çocukların bilgi sahibi olması için düzenli olarak bu tarz etkinlikler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çocuklara çeşitli hediyeler vererek itfaiyenin ne iş yaptığını ve neden böyle giyindiğimizi anlatıyoruz. Onlara, yangın gördüklerinde acil şekilde 112'yi aramaları gerektiğini söyleyerek yangından uzak durmalarını, ateş ve çakmakla oynamamaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Verdiğimiz bilgilerin kalıcı olması için de eğlenceli çeşitli materyaller verip incelemelerini istiyoruz”. ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.