Yüksekova Kobani için tek yürek oldu

Yüksekova Kobani için tek yürek oldu

Yüksekova HDP öncülüğünde insanlık düşmanı IŞİD çetelerinin Kobani kentinde sivillere yönelik yaptığı katliamı düzenlediği kitlesel yürüyüş ve basın açıklaması ile kınadı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic

videoic

Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, HDP Eşbaşkanları, DBP Eşbaşkanları, Meya-Der, İHD, Kurdi-Der, barış anneleri, STK temsilcileri ile binlerce kişi Osto oteli önünde toplandı.

Kalabalık burada “Kobani'de Döktüğün Kanda Boğulacaksın AKP” pankartı eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Cengiz Topel Caddesinde yürüyüşlerini sürdüren kalabalık tekrar Oslo oteli önüne geldi. Burada yapılan bir dakikalık saygı duruşundan ardından Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan Kobani'de yaşanan katliama ilişkin açıklama yaptı.

Kobani halkının yapılan saldırılar karşısında yalnız olmadığını ifade eden, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, bildiğiniz gibi iki gün önce başta Türkiye olmak üzerine DAİŞ'i destekleyen Ülkeler Kobani'de kardeşlerimiz üzerinde en büyük katliamı gerçekleştirdiler dedi. Zeydan, “Bu saldırı'da 201 sivil insanımız şehit düştü. 300'e yakında yaralılarımız var, saldırıyı nefretle kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Zeydan, Kobani Milli savunma bakanının saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, katliam yapanların Türkiye üzerinden gittiği ifade ederek, Bunu çok iyi biliyoruz eğer Türkiye istihbaratı desteklemeseydi bu katliam gerçekleşmezdi. Türkiye devleti artık destek vermemeli DAİŞ çetesine, televizyonlarda görüyoruz DAİŞ çeteleri Türkiye sınırından geçerek Kürt kardeşlerimizi katlediyorlar, bunu da en son Kobani saldırısın gördük” dedi.

7 Haziran'da Türkiye'yi uyardıklarını söyleyen  Zeydan,” Belki aklınız başınıza gelir dedik, ama öyle görünüyor ki hala aklınız başınıza gelmemiş. 2-3 yaşındaki çocukları katleden çetelere destek verirseniz, elleriniz parmaklarınız bu katliamların ortağıdır ifadelerini kullandı.

Zeydan, Kobani'de yaşamını yitiren tüm şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum, Bu şekilde ki katliamlar belki canımızı bizden alırlar ama asla irademizi kıramazlar. Çünkü bizim irademiz Önder Apo'nun iradesidir, Hareketimizin iradesidir bunun için böyle iğrenç saldırılar karşısında sürekli dik durmaya devam edeceğiz. 200 şahadetimiz değil 200 bin şahadetimiz bile olsa  biz bu yoldan asla vazgeçmeyeceğiz, Kürdistan'ın dört parçası özgür olana kadar şehitlerimizin yolundan ayrılmayacağız. Şeklinde konuştu.

Kitle daha sonra sessiz bir şekilde dağılarak, serêkaniyê'nin Silûk kasabasında DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Tayfur Karay'ın ailesini taziye ziyaretinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.