Yüksekova’da 100 bin sazan balığı yavrusu suyla buluşturuldu

Yüksekova’da 100 bin sazan balığı yavrusu suyla buluşturuldu

'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' çerçevesinde Yüksekova’da 100 bin adet sazan balığı yavrusu suya bırakıldı.

A+A-

Su kaynaklarında balık popülasyonunun korunması ve devamlılığının sağlanması hedefiyle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' çerçevesinde Yüksekova’da 100 bin adet sazan balığı yavrusu suyla buluşturuldu. Temin edilen pullu sazan yavruları, Suüstü (şakitan) köyü civarındaki göletlere bırakıldı. Gerçekleştirilen çalışma ile yüz binlerce sazan yavrusu su ile buluşurken, bölgedeki su ürünleri çeşitliliğinin ve verimliliğin artırılması hedefleniyor.

Sürdürülebilir Balıkçılık ve Doğal Dengenin Korunması İçin Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, "Yüksekova Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından; su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi ve bilimsel metodlara dayalı balıklandırma amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Suüstü Köyü civarındaki göletlere yavru sazanlar bırakıldı.  Yukarıda sayılan hedeflerin yanı sıra yöre ekonomisine katkı sağlamak ve sportif avcılığı geliştirmek gibi faydaları da olan balıklandırma programı ile 100 bin adet yavru balık su ile buluşturulmuştur” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.