Yüksekova'da 25 İdareci ve Öğretmen Avrupa Yolcusu

Yüksekova'da 25 İdareci ve Öğretmen Avrupa Yolcusu

Yüksekova'da görev yapan 25 idareci ve öğretmen, 'Okul Oncesi Eğitimde Felsefi Yaklasimlar: Reggio Emilia' projesi kapsamında yurt dışı ziyaretlerinde bulunacak.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova Kaymakamlığı ve Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün  Koordinatörlüğü ile 6 ortak anaokulunun (Murat Işık Anaokulu, Atatürk Anaokulu, Gazi Anaokulu, Kadıköy Anaokulu, Güngör Mahallesi Anaokulu ve Büyükciftlik Beldesi Anaokulu) Türkiye Cumhuriyeti AB Bakanlığı Ulusal Ajansi Erasmus+ Okul Egitimi KA1 Projeleri 2015 Teklif çağrısına yaptığı "Okul Oncesi Eğitimde Felsefi Yaklasimlar: Reggio Emilia" başlıklı proje başvurusu kabul edildi.

Proje kapsamında 25 idareci ve öğretmen yurt dışına ziyarette bulunacak. Katılımcı idareci ve öğretmenler ziyaret öncesinde proje hazırlık toplantısı için Yüksekova Kaymakamlığı'nda bir araya geldiler. Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet'i ziyaret eden eğitimciler, Kaymakam Çenet'e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Kaya'ya ve Türkiye Ulusal Ajansına teşekkür ettiler.

Proje kapsamında 25 idareci ve okul öncesi öğretmeni, 13-21 Aralık 2015'te Almanya'da, 30 Ocak-7 Şubat 2016'da ise Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta bulunacaklar.

Öğretmenler gittikleri ülkede hem "Reggio Emilia" yaklaşımı üzerine konunun uzmanları tarafindan verilen kursa katılacak hem de "Reggio Emilia" programı ile eğitim yapan anaokullarında işbaşı izleme faaliyetleri ve workshop aktiviteleri gerceklestirecekler. Ayrıca katılımcılar bulundukları ülkenin tarihi ve turistik yerlerini de gezecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.