Yüksekova'da Dilimli Baraj suyu artık tarım arazilerinde de kullanılacak

Yüksekova'da Dilimli Baraj suyu artık tarım arazilerinde de kullanılacak

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 2014 yılında faaliyete geçen Dilimli Baraj suyunu, çiftçiler artık tarım arazilerinde kullanabilecek.

A+A-

Yüksekova- Esendere kara yolu üzerinde 2,5 kilometre alan üzerine kurulan ve inşaatı 2014 yılında tamamlanan Dilimli Baraj suyu, yıllardır sadece içme suyu olarak, kullanılıyordu.  Hakkari Valisi Ali Çelik başta olmak üzere il ve ilçe başkanları ve belediye başkanları Ankara’da yaptıkları görüşmeler neticesinde Dilimli Barajı’nın 2024 yılından itibaren tarım arazilerinde kullanılmasına karar verildi.

Konuyla ilgili konuşan Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen “ 2014 yılında faaliyete geçen Yüksekova Dilimli Barajımızı içme suyu olarak kullanmaktaydık. Sulama amaçlı  hiçbir zaman projeye alınmadı.  Yaklaşık 2 gündür sayın valimizin başkanlığında bir heyet Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu ve bugün valimizden beklediğimiz müjdeli haberi aldık.  Dilimli Barajı bu sene ihale edilmek üzere projeye alındı. 2024 yılında Dilimli barajına sulama sistemi yerleştirilecek. Vatandaşlarımız artık baraj suyunu sulama amaçlı kullanabilecekler. Bu çiftçilerimiz için çok güzel bir müjde. Emeği geçen başta sayın valimiz Ali Çelik’e olmak üzere il ve ilçe başkanlarına ve belediye başkanlarına  çok teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.