Yüksekova'da dondurucu soğuklar etkili oluyor

Yüksekova'da dondurucu soğuklar etkili oluyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düşmesiyle her yer buz kesti.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova’da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İlçe merkezinde hava sıcaklığı gece sıfırın altında 20 dereceye kadar düşerken, hayat adeta durma noktasına geldi.

Etkili olan soğuklar nedeniyle ilçe merkezinden geçen büyük çay deresi tamamen donarken, ev ve binaların çatılarında ise 1 metreyi aşan buz sarkıtları oluştu. Yüksekova Belediye karla mücadele ekipleri cadde ve sokaklarda biriken karların temizlenmesi için çalışmalarını gece-gündüz sürdürürken, esnaf ise çatılarında biriken karları temizledi.

buz1.jpg

“HAVA SICAKLIĞI SIFIRIN ALTINDA EKSİ 30’LARI GÖRDÜ”

Lokman Geylani isimli esnaf, ”İlçemizde kaç gündü kar yağışı vardı ve bununla beraber soğuk havalar hakim olmaya başladı. Hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 30’ları gördü. Belediye kar temizleme çalışmaları nedeniyle yaptıkları anons ile bizde esnaf olarak çatılarımızda biriken karları temizliyoruz. Son birkaç gündür havalar gerçekten çok soğuk insanlar dışarı çıkmaya çekiniyor. İlçemiz içerisinde geçen dere de tamamen buzla kaplanmış ve buda ne kadar soğuk olduğunun aslında kanıtıdır.

buz2.jpg

“DİLİMLİ BARAJI KISMEN DONDU”

Öte yandan, İlçeye 9 kilometre uzaklıkta, Esendere yolu üzerinde bulunan yaklaşık 2,5 kilometre alan üzerindeki Dilimli Barajı'nın yüzeyi, dondurucu soğuklar nedeniyle kısmen dondu.


buz3.jpg

buz4.jpg

buz5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.