Yüksekova'da gençler model uçak yapıyor

Yüksekova'da gençler model uçak yapıyor

Yüksekova ilçesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteğiyle Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde açılan Sportif Havacılık Akademisine öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

A+A-

Yüksekova'da kültür, sanat ve sportif faaliyetlerin yaygınlaşması ve gençlerin bu alanlara yönlendirilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar sürüyor.
Bu kapsamda Sportif Havacılık Akademisi ilkin gençlere yamaç paraşütü eğitimi verdi. Ardından gençlerin havacılığa olan ilgilerinin artmasıyla gençlere model uçak kursu açıldı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün kitap kafe bölümünde verilen model uçak eğitimi ile öğrenciler hem uçak yapımını öğreniyor, hem de keyifli vakit geçiriyor.

Türk Hava Kurumu eğitmenleri tarafından verilen kursa katılan öğrenciler model uçak yapımını teorik ve uygulamalı bir şekilde görüyor.

Öğrenciler kursta ince tahtalara şekil verip kağıtlarla birleştiriyor. Model uçak yapmaya çalışan gençler yaptıkları model uçakları da eğitmenleri ile beraber uygun görülen alanda uçuruyor.

Türk Hava Kurumu Eğitmeni Hasan Tur, Yüksekova'da açılan Sportif Havacılık Akademisi'ne  havacılık eğitimlerine başvurunun fazla olduğunu söyledi.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından  desteklenen malzemeler ile kursları haftalık programlar dahilinde ayırarak çok sayıda gence eğitimler vermeye çalıştıklarını belirten Tur, "Yüksekova da ilk defa 24-27 Kasım tarihleri arası 42 öğrencinin katılımı ile model uçak kursu açtık.  Burda amacımız gençlere sosyal bir alan açmak ile beraber, gençlerin havacılığın ilk adımı olan model uçak kursları sevdirmek, onların istihdama yönelmelerini sağlamak ve model uçak rehber öğretmeni olmalarına katkıda bulunmaktır. Daha sonra, farklı havacılık branşlarına dahil edip onları gökyüzü ile buluşturmaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; Kanatlı bir gençlik bir ülkenin gelişimindeki en büyük güvencedir. Bu sözden yola çıkarak daha fazla gencimize ulaşarak onlara havacılığı sevdirmek ve gelişimlerine katkıda bulunmaktır" ifadelerini kullandı.

Gençlerde yaptıkları model uçaklarla, hem uygulamalı model uçak yapmayı öğrendiklerini hem de keyifli vakit geçirdiklerini söyledi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.