Yüksekova'da gözaltına alınan 13 kişiden 4'ü tutuklandı

Yüksekova'da gözaltına alınan 13 kişiden 4'ü tutuklandı

Yüksekova'da 6 Ekim günü gözaltına alınan 13 kişiden 4'ü tutuklandı.

A+A-

Hakkari merkezli, Van, Malatya, Batman ve İstanbul’da yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Yüksekova ilçesinde  de “Bahtiyar Bor, Vedat Özeken, Savaş Akdoğan, Uğur Şedal, Yasin Akdağ, Mehmet Emin Özer, Agit Koca, Serhat Aşkan, İsa Terzioğlu, Serhat Kurt, Barış Özçük, Şervan Bor ve Rıza Demir”, “Örgüt propagandası” ve "Örgüt üyeliği" gerekçesiyle gözaltına alındı.

5 KİŞİ EMNİYET İFADELERİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

Yüksekova ilçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan gençlerden Rıza Demir, Agit Koca,  Bahtiyar Bor, Serhat Aşkan ve Mehmet Emin Özer emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğer 8 kişi ise bugün sabah saatlerinde savcılığa sevk edildi.  Yüksekova adliyesi önündeki geniş güvenlik önlemleri eşliğinde savcılıkta verilen ifadelerin ardından, "Vedat Özeken, Barış Özçük, Şervan Bor ve İsa Terzioğlu" tutuklama kararıyla "Uğur Şedal, Savaş Akdoğan ve Serhat Kurt" ise adli kontrol tedbirlerinin uygulanması kararıyla Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Yeşil Sol Parti Hakkari milletvekili Öznur Bartın'ın basın danışmanı Yasin Akdağ ise Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.  

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan gençlerden Savaş Akdoğan, Serhat Kurt ve Uğur Şedal adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkeme heyeti, Vedat Özeken, Barış Özçük, İsa Terzioğlu ve Şervan Bor’un ise “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklananların Van’daki cezaevlerine götürüleceği öğrenildi.

Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.